Štajerski gasilci so imeli preteklo noč polne roke dela. Najdaljšo noč v letu so tako zaznamovali številni požari v naravnem okolju oziroma na prostem.

Gasilci so tako priskočili na pomoč ob 0.39, ko je v krožišču Opekarniške ceste v Celju gorelo drevje. Naslednja intervencija je bila malo čez eno uro zjutraj, ko je v Zagradu, prav tako v Celju, zagorel travnik. Gasilci PGE Celje, PGD Zagrad-Pečovnik in PGD Celje Gaberje so pogasili požar in požarišče pregledali s termovizijsko kamero, so sporočili iz centra za obveščanje.

Zadnji požar na prostem v okolici Celja je bil ob 2.59 na Aškerčevi cesti, kjer je gorela lesena ograja

Tudi Mariborski gasilci so imeli delo. Tako so morali posredovati ob 0.16 v Hrastju, v občini Maribor, in pogasiti požar, saj je gorela podrast na površini 400 kvadratnih metrov.

Največ požarov v naravi na območju Ptuja

Največ požarov na prostem so morali gasilci pogasiti v okolici Ptuja. Že pet minut čez polnoč so v Skorbi, v občini Hajdina, zagorele ciprese. Požar so pogasili domačini, gasilci PGD Hajdoše pa so pregledali požarišče. Tri minute kasneje so tudi v Zabovcih, v občini Markovci, zagorele ciprese. Požar se je razrasel v dolžini petih metrov. Tudi v občini Ormož in Gorišnica so zagorele ciprese. Ogenj je v Gorišnici je ogrožal stanovanjsko hišo.

V Majšperku je zagorel gozd na površini 150 kvadratnih metrov. V občini Hajdina pa je ob 0.40 je zagorela podrast. Gasilci PGD Hajdina so pogasili požar na površini 15 kvadratnih metrov pogasili.