Kronika

FOTO: Požigalec zanetil požar na posestvu, kjer se snema Kmetija

Uredništvo , 11.07.23 ob 13:31

Nepridiprava so pri deluj ujele varnostne kamere.

FOTO: Požigalec zanetil požar na posestvu, kjer se snema Kmetija

Na Dolenjskem, kjer snemajo resničnostni šov Kmetija, je preteklo noč zagorelo. Da ni šlo za nesrečo, razkrivajo kamere, ki so posnele moškega, kako je podtaknil požar, poroča portal 24ur.com. Leseni objekt, ki je bil del posestva, je zgorel v celoti.

Nepridiprava ujele varnostne kamere

Požigalca so pri delu ujele varnostne kamere, ki so bile nameščene na objektu. Iz posnetka je razvidno, kako je moški z nahrbtnikom na hrbtu, poklenik k tlom in jih z gorečim predmetom prižgal. Ogenj je nato zanetil še v kotu objekta, kjer je stalo pohištvo.

O požaru je bila obveščena tudi policija. “Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je doslej še neznani storilec pristopil do lesenega objekta, v katerem so bili shranjeni različni rekviziti, in ga zažgal. S tem je povzročil za nekaj 10 tisoč evrov materialne škode,” so za 24ur.com pojasnili na PU Ljubljana.

POP TV obžaluje, da je prišlo do neljubega dogodka in dodajajo, da tovrstna dejanja strogo obsojajo. “Nikakor pa to ne vpliva na priprave za novo, 10. jubilejno sezono Kmetije, ki bo gledalce POP TV razveselila jeseni. Kmalu bodo na Kmetijo zakorakali novi tekmovalci, ki jih bodo tudi letos čakali neizprosni izzivi, adrenalinske naloge in boj za bogato denarno nagrado,” dodajajo.