V noči na ponedeljek, 8. 7. je iz stanovanjske hiše v Pernici neznano kam izginil 15-letni Žan Simončič. Fant je sladkorni bolnik in nujno potrebuje svoja zdravila.

V noči na ponedeljek, 8. 7., je iz stanovanjske hiše v Močni v Pernici neznano kam izginil 15-letni Žan Simončič. Je srednje visoke in vitke postave, s kratkimi, temno rjavimi lasmi, visok 155 cm in rjavih oči. Oblečen je v kratke hlače in majico s kratkimi rokavi rdeče ali vijolične barve.

Doma je pustil denarnico in telefon ter postlano posteljo. 

Fant je sladkorni bolnik, a starši ne vedo, če je s seboj vzel svoje zdravilo (inzulin) ali ne. Doma je pustil tudi mobilni telefon in denarnico. Policija je že sprožila iskalno akcijo s psi, na pomoč pri iskanju so priskočili tudi občani, a sledi o dečku zaenkrat še ni.

Čudno izginotje

Kot je za naš portal dejala njegova sorodnica, je v nedeljo, 7. 7. sedel za mizo s svojo družino in večerjal. Ni kazal nikakršnih znakov stiske ali da bi ga kaj morilo, tudi sicer je umirjen fant brez nekih opaznih problemov. Po večerji je odšel v svojo sobo, zjutraj pa šok: postelja je bila postlana, njegov telefon je ostal v sobi, dečka pa nikjer. Kot nam je zaupala, so policaji obiskali tudi njegove prijatelje, a videl ga ni nihče.

Če ste ga kje videli ali veste kje se nahaja, prosim pokličite na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.