V bližini Londona naj bi človekov najboljši prijatelj na božični večer zanetil požar v hiši, potem ko je pomotoma prižgal sušilnik za lase. Njegova lastnica se je namreč vrnila domov in našla hišo, polno dima, gasilci pa predvidevajo, da je bil kriv pes, ki je pomotoma prižgal sušilnik za lase.

Prišla domov in naletela na psa pri vhodnih vratih ter hišo, polno dima

V Essexu naj bi pes zanetil požar v hiši. Gasilska služba Essex je sporočila, da so bile ekipe poklicane v Hockley v Essexu, potem ko so poročali o hiši, polni dima. Gasilci so hitro pogasili požar v spalnici.

Kot je povedala lastnica, je prišla domov in našla hišo, polno dima, pes pa jo je čakal pri vhodnih vratih. Oba so morali oskrbeti zaradi vdihavanja dima.

Kot je razkrila tamkajšnja gasilska služba, je po njihovi oceni požar izbruhnil, ker je ostal sušilnik za lase ostal priklopljen in na postelji. Predvidevajo, da je pes skočil na posteljo in prižgal sušilnik za lase, zaradi česar je zažgal na posteljnino in vzmetnico.

Ko ne uporabljate več električnih naprav, kot so sušilniki za lase in likalniki, si vzemite trenutek in jih izključite,” so ob tem opozorili gasilci.