Tudi v ostalih sosednjih občinah nastajajo poplave, ki so zahtevale že več intervencij gasilcev.

Naselje Hrastovec, Občina Lenart

Padavine in taljenje snega v Mariboru in okolici povzročajo težave. V Občini Pesnica je narasla reka Pesnica, nastajajo višji vodostaji. Poplave so izrazite tudi v Občini Lenart. Kot so opozorili na ARSO, naraščajo posamezne reke v vzhodnem delu države, pretoki rek so veliki.

Reka Pesnica v naselju Vosek, Občina Pesnica

V torek popoldne bo večina rek po državi začela upadati, toda na vzhodu bo še naprej prevladovala velika vodnatost rek. Padavin sicer za naše območje ni več napovedanih.

Gasilci v občinah na severovzhodu s polnimi rokami dela

Pri nas so tako zaposlene gasilske enote, predvsem zaradi padlih dreves in izčrpavanja vode, ki poplavlja objekte in ceste. V regijskem centru za obveščanje Maribor so v času večjega dogodka “poplave meteornih vod”, v Občini Pesnica zabeležili en dogodek. Gasilci PGD Pesnica so izčrpali meteorno vodo iz kleti objekta. Podobno intervencijo so imeli tudi gasilci PGD Lenart, PGD Sveta Trojica v Slovenskih goricah, PGD Sveta Ana …

Naselje Šetarova, Občina Lenart

V Regijskem centru za obveščanje Maribor so medtem v času večjega obsega poplave meteornih vod na območju Občine Duplek zabeležili tri dogodke. Gasilci PGD Dvorjane so izčrpali vodo iz poplavljenih objektov ter obvarovali hišo pred vdorom vode iz potoka. Prav tako so s strehe montažnega objekta v izmeri 25 x 30 metrov očistili sneg, ki bi lahko zaradi teže porušil streho objekta.

V Rušah moker sneg in veter podirajo drevesa, zato je bilo potrebnih že več intervencij. Intervencije so bile potrebne tudi v občinah Hoče-Slivnica, Rače-Fram, Selnica ob Dravi …