Kot je na Facebooku zapisal župan Občine Duplek, Mitja Horvat, se tamkajšnja božična vas že poslavlja. Nanjo so se spravili nepridipravi, enega so že našli, ostale pa pozivajo, da se sami javijo, sicer bodo posnetek in fotografije predali policiji.

Če se javijo sami in poravnajo stroške, policije ne bodo vpletali

Večina je v njej uživala, žal pa je nekaj zdolgočasenih in nevzgojenih posameznikov uničilo praznično okrasitev. Žalosti me dejstvo, da se zaposleni na občini, številni drugi ljudje in tudi otroci trudijo, da bi ponudili čim lepšo doživetje, na drugi strani pa se najdejo posamezniki, ki jim ni mar za tujo lastnino in uničujejo vse, kar jim pride pod roke. Namesto, da bi otroci uživali v drsališču, ki ga lahko brezplačno koristijo, raje podirajo rekvizite in mečejo ter lomijo božične okraske,” je zapisal razočaran župan Dupleka.

Kot je še sporočil Horvat, se identiteta vandalov ugotavlja, enega so že našli. Če se bodo otroci sami javili, bodo poravnali škodo za okraske, sicer se bodo posnetek in fotografije predale policiji.

Hvala vsem občanom, ki ste kakorkoli pomagali pri končnem izgledu naše božične pravljice. Hvala tistim, ki ste v njej uživali in morda bodo do drugega leta tudi naši vandalčki in njihovi starši spoznali, da se da drugače,” je še zapisal župan.