Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je danes, 12. marca 2022, ob 10.19 na podravski avtocesti zgodila huda prometna nesreča. Do trčenja je prišlo v bližini bencinskega servisa v Podlehniku, v smeri proti Mariboru.

Na Policijski upravi Maribor so razkrili, da so bila v nesreči po do sedaj znanih podatkih udeležena tri vozila; dve tovorni in eno kombinirano. V nesreči je ena oseba umrla, drugih poškodovanih v tem trenutku ni. “Prve okoliščine kažejo na to, da gre za trčenje tovornega vozila v dve ustavljeni vozili. Vsi udeleženci prometne nesreče so, po dosedanjih ugotovitvah, tuji državljani,” so sporočili z mariborske policijske uprave. Več informacij bo znanih po opravljenem ogledu kraja nesreče.

Ogled kraja prometne nesreče bodo pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti pristojne dežurne državne tožilke opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

Pozor, avtocesta je zaprta!

Zaradi prometne nesreče je zaprta avtocesta A4 v smeri proti Mariboru. “Ker je eno tovorno vozilo prevrnjeno, bo avtocesta zaprta predvidoma vsaj še tri ure, lahko tudi dlje,” so opozorili na mariborski policijski upravi. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je podravska avtocesta zaprta med priključkoma Podlehnik in Lancova vas v smeri proti Mariboru.

Obvoz za osebna vozila je urejen po lokalni cesti Podlehnik-Videm. Spremljajte obvestila Prometno-informacijskega centra.