Za Gorsko reševalno službo Tržič je naporna nedelja, so zapisali na družbenih omrežjih. Njeni pripadniki so spremljali spominsko slovesnost ob 82. obletnici bitke v Dražgošah, obenem pa so morali trikrat posredovati ob nesrečah.

Tri intervencije v enem dnevu

Najbolj resna intervencija se je zgodila v nedeljo malce po 14. uri. Na sankaški progi iz Starega Ljubelja je sankačica zapeljala s proge in pristala v prepadu. Skupila je hude poškodbe. Reševalci GRS Tržič so jo skupaj s pripadniki NMP Tržič na kraju oskrbeli, jo pripravili na transport ter jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.09 si je v Šentanskem plazu na Begunjščico v občini Tržič planinka pri sestopu poškodovala gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa HNMP na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske, ki jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 13.11 pa si je na sankaški progi iz Starega Ljubelja, občina Tržič, sankačica poškodovala koleno. Gorski reševalci GRS Tržič so poškodovanko na kraju oskrbeli in prepeljali v dolino do reševalnega vozila, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Tržič.