Mariborski prometni policisti so včeraj, 3.4.2024, na Titovi cesti v Mariboru, kjer je hitrost vožnje s splošnim prometnim pravilom za ceste v naselju omejena na 50 km/h, izvajali nadzor hitrosti z laserskim merilnikom. Ob drugih prekoračitvah hitrosti so izmerili hitrost tudi 39-letnemu vozniku iz okolice Maribora, pri katerem je bila izmerjena hitrost kar 120 km/h, kar pomeni, da je za kar 70 km/h prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost vožnje.

Policisti so ga ustavili, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljno vožnjo in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Predpisana sancija za ugotovljeni prekršek je globa 1.200 eur in stranska sankcija 18 kazenskih točk, so sporočili s PU Maribor.

Policisti ob tem ponovno pozivajo voznike, da upoštevajo cestno-prometne predpise, vozijo po omejitvah, prilagodijo hitrost vožnje vozil in vozijo strpno ter previdno. Največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se zgodi prav zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, ob tem opozarjajo na PU Maribor.