Angelo Gorgievski, ki je sicer rojen v Mariboru, je junija 2016 v središču mesta doživel hudo prometno nesrečo, kjer je trčil pet parkiranih avtomobilov in pobegnil, a so ga policisti kmalu ujeli, poroča 24sata. Nato so mariborski kriminalisti začeli iskati tolpo preprodajalcev mamil, med katerimi je bil tudi Gorgievski. Oktobra istega leta je policija odkrila laboratorij za proizvodnjo sintetičnih drog. V laboratoriju so zasegli tudi amfetamine in marihuano. Kot kaže je Martiborčan tokrat vplet v pretep hrvaškega rokometaša Denisa Tota.

Tragični dogodek se je zgodil v petek zvečer okoli 3.30 pred nočnim klubom Privilege, ko so osumljeni po krajšem besednem prepiru napadli Hrvata in ga večkrat udarjali. Tot je od udarcev padel in s hrbtom udaril v asfalt ter izgubil zavest. Osumljenci so ga še naprej udarjala po glavi, nato so pobegnili. Zaposleni v nočnem klubu je poklical rešilca, ki je poškodovanega prepeljal v urgentni center, kjer je kmalu zatem umrl.

Kazensko sodišče je včeraj potrdilo, da sta dva osumljenca priprta, saj so kamere posnele napad na Tota.

“Po mojih zadnjih informacijah moškega, ki je začel pretep, še iščejo. Prvi je udaril rokometaša, ki se ni niti branil, kasneje pa sta ga druga dva udarjala z nogami v glavo,” je povedal glavni tožilec v Skopju Gavril Bubevski. To bi pomenilo, da Gorgievskija še vedno iščejo. Sodnica za predobravnavo je na predlog državnega tožilstva sklenila, da zaradi nevarnosti pobega in možnosti vplivanja in oviranja preiskave odredi pripor za aretirane.