V petek, 31. maja, se je med veslanjem na reki Soči zgodila nesreča. Na Sočo, ki je imela visok vodostaj in močan tok, se je ob okoli 16.30 uri podala skupina nemških kajakašev. 59-letni nemški državljan se je pri veslanju s kajakom pod naseljem Trnovo ob Soči prevrnil, zaradi obilnega deževja narasla reka Soča pa ga je odnesla naprej proti Kobaridu, je sporočila Gorska reševalna zveza Slovenije.

Regijski center za obveščanje Nova Gorica je nemudoma aktiviral gorske reševalce, gasilce in reševalce iz vode. Skupna akcija iskanja in reševanja je obsegala pregledovanje narasle reke od Otone proti Trnovemu ob Soči. Približno pol kilometra od izstopnega mesta so najprej našli veslo, natp še rešilni jopič in kajak, so še navedli pri GRZS.

Okoli 18.30 so v Kataraktu, nekaj metrov od obale, našli tudi truplo pogrešanega kajakaša. Truplo so potegnili iz narasle reke in ga na nosilih prinesli do ceste. Zdravnica je lahko le potrdila smrt kajakaša.

Nesrečo so potrdili tudi na PU Nova Gorica. Umrli je bil del skupine nemških turistov, ki so se odpravili na reko, ki je bila zaradi neurja deroča in narasla, poroča 24ur.

V iskanju in reševanju je sodelovalo 20 reševalcev Gorske reševalne službe Tolmin, osem reševalcev Društva reševalcev iz vode, 11 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid in deset gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Tolmin.