V eni od trgovin v vasi Gorjansko na območju policijske postaje Sežana je v sredo okoli 15. ure prišlo do streljanja. Policisti so ugotovili, da je strelno orožje uporabil 50-letni domačin, na srečo pa pri tem ni bil nihče poškodovan. Storilca so po dobrih dveh urah in še nekaj izstreljenih nabojih prijeli in zanj odredili pridržanje.

Na koncu se je zaprl v hišo, policisti morali na kraj poslati pogajalca

Kot so sporočili iz Policijske uprave Koper, je osumljeni nekaj pred 15. uro vstopil v trgovino, kjer sta bili ob prodajalki prisotni še dve osebi, tam kričal, zatem pa v strop izstrelil en naboj z dolgocevnim orožjem (šibrovko).

Osumljeni je nato zapustil trgovino, pred njo ponovno izstrelil naboj v avtomat za napitke, sedel v osebno vozilo in se odpeljal proti stanovanjski hiši v vasi Gorjansko, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata. Pri tem je članom družine grozil in v hiši še enkrat ustrelil. Ponovno je kraj zapustil in se odpeljal proti svojemu domu, kjer se je zaprl v hišo.

Policisti so zavarovali kraj, kamor so napotili policijskega pogajalca. Po več kot polurni uspešni telefonski komunikaciji je 50-letnik sam prišel pred hišo in se okoli 17.30 predal policistom. Utemeljeno je osumljen kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, policija pa danes nadaljuje s preiskovalnimi dejanji.

Policisti potrdili, da so nekateri oškodovanci sorodstveno povezani z osumljencem

V izjavi za medije na koprski policijski postaji je pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper Dejan Grandič pojasnil, da so določeni oškodovanci sorodstveno povezani z osumljencem. Druge povezave med storilcem, trgovino in stanovanjem, v katerem je streljal, policisti še proučujejo.

Storilec je še v policijskem pridržanju. Za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let, je še dejal Grandič.