Na mariborskem sodišču se v ponedeljek začenja sojenje bosanskemu državljanu Sedinu Šišiću, ki ga obtožnica bremeni umora 64-letnega podjetnika v Zgornjem Dupleku septembra lani. Na novogoriškem sodišču bo v četrtek predobravnavni naroki zoper Danijela Maksimoviča za poskus uboja v enem od tamkajšnjih lokalov septembra lani.

V Mariboru začetek sojenja za umor podjetnika iz Zgornjega Dupleka

Na mariborskem okrožnem sodišču se v torek začenja sojenje 33-letnemu bosanskemu državljanu Sedinu Šišić, ki ga obtožnica bremeni umora 64-letnega podjetnika septembra lani v Zgornjem Dupleku. Na februarskem predobravnavnem naroku krivde za dejanje ni priznal.

Obtoženi naj bi po dejanju pobegnil v Bosno in Hercegovino, ki svojih državljanov Sloveniji ne izroča, a se je že teden dni pozneje, verjetno prepričan, da je dobro zabrisal sledi svojega dejanja, vrnil v Slovenijo oziroma se je nameraval peljati čez njo na delo v drugo državo EU.

Pri tem so ga po razpisani tiralici zalotili mejni policisti ter ga aretirali. Šlo naj bi za umor iz brezobzirnega maščevanja, povezan s koristoljubjem, saj naj bi umorjeni sumil, da mu je 33-letnik ukradel več predmetov. Ko mu je to očital, naj bi Šišić ponorel in 64-letnika pretepel do smrti.

Najprej naj bi mu ukradel puško, nato pa izkoristil njegovo zaupanje z razlago, da pride k njemu vrniti puško ali se dogovoriti o njeni vrnitvi. Ko je prišel v delavnico, naj bi žrtev najprej udaril v obraz, nato pa še s topim predmetom po glavi, da se je ta onesvestila. Ko je bil moški na tleh, ga je še večkrat udaril z lesenim polenom in napadeni je na kraju umrl

O krivdi za poskus uboja se bodo izrekel napadalec v novogoriškem lokalu

Na novogoriškem sodišču bo v četrtek potekal predobravnavni narok zoper Danijela Maksimovića, ki naj bi kaznivo dejanje zagrešil po sporu v enem od lokalov v Novi Gorici. Sredi septembra se je sprl z enim od gostov in ga napadel z ostrim predmetom.

40-letni Ljubljančan, ki se je pred nekaj leti preselil na Goriško, je s policijo v preteklosti že imel opravka. Marca lani so ga policisti zaradi nasilja aretirali pri šempetrski bolnišnici, a se je po nekaj mesecih znašel na prostosti, v preteklosti pa je že bil obsojen zaradi nasilnih kaznivih dejanj.

V novogoriškem primeru so policisti, ki so prišli na kraj dogodka, poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, saj bi brez nje lahko bile posledice zanj tudi usodne. Policista sta pred nekaj dnevi prejela medaljo za reševanje človeškega življenja, poroča STA.