Včeraj, 5. aprila 2024, okrog 18.20 so bili na Policijski upravi Maribor obveščeni o tem, da je sprehajalka v bližini Kidričevega naletela na mrtvo osebo. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti.

33-letna ženska umrla nasilne smrti

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da gre za 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je umrla nasilne smrti. O tem sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, ki sta prišla na kraj. 

Po naših neuradnih podatkih gre za pogrešano Sabino A., ki so jo nazadnje videli 23. marca 2024. Da je umrla pogrešana od marca, je potrdila tudi policija, njeno iskanje pa so danes preklicali.

Kot so sporočili s PU Maribor, je bila okviru preiskave kaznivega dejanja umora še isti večer odvzeta prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, danes pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta. Kot je na danšnji izjavi za medije dejala predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga, je ena izmed prijetih oseb iz družinskega kroga umrle. Odrejena je bila tudi obdukcija. 

''V tem trenutku nadaljujemo z intenzivnimi aktivnostmi za razjasnitev okoliščin navedenega kaznivega dejanja in z drugimi preiskovalnimi aktivnostmi, zato bomo dodatne informacije posredovali v prihodnjih dneh,'' so še sporočili s Policijske uprave Maribor.