Kronika

33-letni voznik pijan kot čep povzročil 'prometno' in nadaljeval pot

Uredništvo , 08.01.24 ob 10:27

Sopotnike je prevažal s kar z okoli 2,1 promila v krvi in brez opravljenega vozniškega izpita.

33-letni voznik pijan kot čep povzročil 'prometno' in nadaljeval pot
Fotografija je simbolična

Škofjeloški policisti so bili v soboto nekaj čez polnoč obveščeni o prometni nesreči na območju Selc, kjer je 33-letni voznik med vožnjo z avtomobilom oplazil avtomobil druge voznice, ki je peljala v nasprotni smeri. Voznik se na kraju ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval. Kmalu so ga nato izsledili policisti.

Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola (1.02 mg/l, kar je okoli 2,1 promil) in brez opravljenega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil strokovni pregled. V obeh avtomobilih so bili tudi sopotniki. Pijanemu vozniku so odredili pridržanje do 12 ur, proti njemu pa vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili.

Škofjeloški policisti so sicer v soboto okoli polnoči obravnavali še enega pijanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo. 21-letnik, ki je prav tako vozil pijan (0,50 mg/l), na mokrem vozišču ni zvozil desnega ovinka, zato je zapeljal s ceste in podrl več prometnih znakov na avtobusni postaji v Škofji Loki. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.