Na ljubljanskem mestnem avtobusu je prejšnji teden 24-letnik ogovarjal potnike in z neznanim predmetom lažje poškodoval tudi otroka, ki se je nahajal na avtobusu, je v današnji izjavi za medije pojasnil Irfan Beganović iz sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana. Policijska preiskava trenutno še poteka. Policisti so takoj po dogodku začeli z aktivnostmi in ugotovili identiteto osumljenca, ter zoper njega izvedli vse zakonsko predvidene aktivnosti.

Maročanu so omejili gibanje

24-letnik je po besedah Beganovića policiji znana oseba in je državljan tretjih držav. Kot so naknadno sporočili s PU Ljubljana, gre za državljana Maroka. Policija osumljenca zaenkrat ni pridržala. Trenutno se nahaja v centru za tujce, kjer mu je ministrstvo za notranje zadeve v skladu z določili zakona o mednarodni zaščiti tudi omejilo gibanje, je dodal Beganović.

Zbiranje obvestil in preverjanje samih okoliščin zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo še vedno poteka. O ugotovitvah pa bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Še en incident

Pojasnil je še okoliščine drugega incidenta, ki se je zgodil konec minulega tedna. Policija je bila v soboto nekaj pred polnočjo obveščena o pretepu med osebami na Metelkovi ulici v Ljubljani. Prvi policisti so bili na kraju že pet minut po klicu, še nekaj policistov pa je prišlo nekaj minut po tem. Osebe na kraju dogodka so se razbežale, zato so jih policisti najprej poskušali izslediti. V neposredni okolici so ugotovili identiteto treh oseb in še preiskujejo, če so te povezane z dogodkom. "Na podlagi skopo podanih izjav prijaviteljev, prič in ostalih udeležencev pa na kraju samem ni bilo mogoče ugotoviti dejanskih okoliščin dogodka in dejansko udeleženih ali oškodovanih oseb. Kljub temu policisti še vedno nadaljujejo z ugotavljanjem samih okoliščin z namenom razjasnitve dogajanja na kraju," je dejal Beganović.