Imate poslovno idejo, pa ne veste, kako natanko bi se je lotili? Do 15. oktobra se lahko prijavite na javni poziv za vključitev v projekt Podjetno nad izzive.

Foto: Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor

Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor je skupaj z Znanstveno-raziskovalnim središčem Bistra Ptuj ter Razvojno agencijo Slovenske gorice objavila 4. javni poziv za vključitev v projekt Podjetno nad izzive – PONI Podravje. Glavni cilj projekta je ustanovitev novih podjetij, v okviru katerih bodo udeleženci podjetniškega usposabljanja uresničili svoje podjetniške ideje.

Rok za prijavo na javni poziv je 15. oktober 2021. Poziv in obrazce najdete na tej spletni povezavi.

“Projekt udeležencem ponuja 4-mesečno redno zaposlitev, v okviru katere bodo celostno razvijali svoje podjetniške ideje, se udeleževali uporabnih individualnih in skupinskih podjetniških usposabljanj ter ob podpori izkušenih mentorjev in zunanjih strokovnjakov razvili in dopolnili podjetniško idejo, izdelali poslovni model ter se seznanili z različnimi vidiki podjetništva. Skozi usposabljanje pa se bodo zagotovo vzpostavili novi poslovni stiki, sodelovanja in prijateljstva,” so povedali v Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor.

Udeleženci 3. skupine PONI Podravje (foto: Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor)

Udeleženci tretje skupine so s programom zadovoljni

Svojo podjetniško idejo, ki jo razvija v programu, je predstavila Jasmina Ačko, udeleženka 3. skupine na Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor: “Projekt PONI se mi zdi odličen program za postavitev temeljev podjetja pred ustanovitvijo in njegov nadaljnji razvoj. Nanj sem se prijavila predvsem zato, da sem s pomočjo različnih mnenj dodelala idejo, preden jo predstavim širši množici. Naš produkt, ki ga bom v teh 4 mesecih izpopolnjevala, je aplikacija Quickontrip, ki ponuja ideje za izlet v vseh regijah Slovenije.”

Janja Meško, udeleženka 3. skupine na Znanstveno-raziskovalnem središču Ptuj, v okviru programa razvija poslovno idejo o prodaji unikatnih ročnih izdelkov iz T-shirt preje: “Pred leti sem se seznanila z novo vrsto preje, T-shirt prejo, ki je bila v Sloveniji še slabo poznana. Zelo so mi bili všeč izdelki drugih ustvarjalk iz tujine, ki so temeljili predvsem na uporabnosti. Počasi sem se tudi sama lotila kvačkanja košaric raznih oblik in velikosti, ki pripomorejo k boljši organizaciji doma in mu dajo estetski pridih. Moja dejavnost se je letos razširila tudi na kvačkanje unikatnih torbic za mlade in mlade po srcu.”

Kmalu informativni dan

Vsi, ki bi želel uresničiti svojo podjetniško idejo, pa vam primanjkuje znanja ter podpore, da bi pričeli svojo podjetniško pot, ste vabljeni na informativni dan projekta PONI Podravje, ki bo potekal 29. septembra 2021 ob 10. uri preko MS Teams. Za udeležbo na informativnem dnevu se prijavite na elektronskem naslovu poni@rra-podravje.si.

Pogoji za vključitev v program:

  • kandidat mora imeti poslovno idejo, ki jo namerava razviti v okviru projekta;
  • kandidat mora imeti stalno ali začasno prebivališče v eni od občin Podravske regije;
  • kandidat še ni bil vključen v katerikoli program Podjetno v svet podjetništva;
  • kandidat mora imeti poravnane vse zapadle obveznosti do države;
  • kandidat mora imeti na dan vključitve v projekt izpolnjene vse pogoje za podpis pogodbe o zaposlitvi.