Potem ko so se v ponedeljek na Hrvaškem pojavila opozorila pred zastrupitvami zaradi uživanja sokov in mineralne vode svetovno znanega proizvajalca pijač, so iz bolnišnice na Reki danes sporočili, da so sprejeli bolnika zaradi suma opeklin požiralnika. Podoben primer se je na Reki zgodil že maja.

Iz zavoda za javno zdravje primorsko-goranske županije so za reški Novi list medtem potrdili, da so v analizo že prejeli prve vzorce sokov in mineralne vode znanega proizvajalca pijač, ki so jih odvzeli v nekaterih reških kavarnah.

Sporna pijača je znamke Römerquelle

Navedbe hrvaških medijev, da naj bi šlo za pijačo znamke Römerquelle, so danes potrdili tudi iz družbe Coca-Cola, ki je lastnik te blagovne znamke.

“Zavedamo se osamljenega primera, povezanega z eno stekleničko Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml.,” so sporočili iz Coca-Cole.

Obenem so izrazili globoko zaskrbljenost in zaželeli hitro okrevanje bolniku ter sporočili, da so “popolnoma odprti za sodelovanje z vsemi pristojnimi organi”.

Primer sta sicer prevzela državno tožilstvo in hrvaško notranje ministrstvo, ker je za nadzor vode, ki jo polnijo v Avstriji, odgovorna sanitarna inšpekcija državnega inšpektorata, so za hrvaški časnik Jutarnji list pojasnili s hrvaškega ministrstva za zdravstvo.