Na ruski državni televiziji je prišlo do precej agresivnega izpada nacionalističnega politika skrajnih pogledov Alekseja Žuravljova, ki je sicer že znan po pogostih agresivnih izjavah. Njegova tokratna tarča so bili nemškimi novinarji.

V enourni oddaji je 60-letni Rus izgubil živce in novinarjem neposredno grozil s smrtjo: “Vseeno mi je, temu nacistu želim povedati: ‘Prasec, vsi bomo prišli in vas vse pobili!'” 

Kot poroča Siol.net, je bil to odziv ruskega politika na del oddaje, ki je bil kritičen do poročanja nemških vojnih dopisnikov v Ukrajini. “Še posebej se je osredotočil na Stritzla, ki so ga voditelji oddaje označili za naslednika nacističnega ministra za propagando Josepha Goebbelsa,” poroča e portal. Ne gre za prvi takšen agresivni odziv s strani politika. Že konec aprila je grozil Nemčiji, Veliki Britaniji in Franciji z jedrskim napadom

Odprtih ust je ostal celo voditelj oddaje

Po burni reakciji ruskega politika je bil presenečen celo voditelj Evgenij Popov. “To so vendar novinarji. To so propagandisti, a ne bodimo takšni. Ne ubijmo nikogar. Vi vendar v naši oddaji grozite ljudem,” je Popov poskušal umiriti Žuravljova, ki pa je kar nadaljeval: “Vseeno mi je. Ni mi mar. Šel bom tja in če ga vidim …”