Televizija Sky News je objavila posnetek, na katerem je razvidno, da je bila njihova novinarska ekipa napadena. Najprej so mislili, da jih po pomoti streljajo ukrajinski vojaki s kontrolne točke, zato so začeli kričati, da so novinarji, ampak se streljanje ni prenehalo. Incident naj bi se zgodil v ponedeljek.

Novinar Stuart Ramsey in njegova ekipa s televizije Sky News so bili tarča ruskega napada iz zasede. Iz Kijeva so se odpravljali proti Buči, ker so želeli tam posneti uničen ruski konvoj. Toda ukrajinski vojaki so jim povedali, da se naj obrnejo, saj se je znova začenjala bitka in je bilo zanje prenevarno. Ko so začeli hoditi nazaj proti prestolnici, je prišlo do eksplozije, pnevmatiko njihovega avtomobila je razneslo. Nato se je začelo streljanje nanje.

Pretresljiv posnetek incidenta, ki ga je uspel posneti snemalec Richie Mockler, so objavili na Sky News.

Hitro so skočili iz avta in začeli kričati, da so novinarji, saj so sprva mislili, da gre za napačno streljanje s strani Ukrajincev, toda streljanje se je nadaljevalo. Med begom so ustrelili novinarja Stuarta Ramseya, ostale naboje so prestregli neprebojni jopiči.

V napadu je bil novinar ustreljen v spodnji del hrbta, dvakrat so zadeli tudi snemalca, ampak ga je rešil neprebojni jopič.

Ekipa je skupaj zbežala v bližnjo tovarno, kjer so čakali vso noč, medtem ko so poslušali zvoke bitke. Ko so že mislili, da je upanja konec, jih je našla ukrajinska policija. Ta jih je varno odpeljala nazaj do Kijeva. Sedaj je ekipa že varno v Veliki Britaniji, od koder tudi poročajo o svoji zgodbi.

Imeli smo srečo. Toda veliko Ukrajincev umira, ko počnejo to, kar smo mi, se vozijo in so napadeni,” je dejal Ramsey. Incident se bi naj zgodil v ponedeljek, ampak je Ramsey potreboval nekaj časa za okrevanje.