Izraelska vojska je danes sporočila, da bo prebivalcem na severu Gaze ponovno omogočila evakuacijo na jug enklave in bo v ta namen za štiri ure odprla eno od tamkajšnjih cest. Spopadi na območju Gaze se medtem nadaljujejo, ponoči pa naj bi bilo v izraelskih napadih ubitih približno 200 ljudi, je sporočil direktor bolnišnice Al Šifa v Gazi.

Nadaljujejo s silovitim obstreljevanjem območja Gaze

Tiskovni predstavnik izraelskih sil je na omrežju X objavil zemljevid, ki prikazuje cesto, po kateri se bodo Palestinci lahko umaknili na jug Gaze. Civiliste je ponovno pozval, naj se zaradi lastne varnosti čim prej evakuirajo na jug, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelske sile medtem danes nadaljujejo s silovitim obstreljevanjem območja Gaze, v nedeljo pa naj bi zadele približno 450 ciljev na območju Gaze, za katere trdijo, da so bili povezani s skrajnim palestinskim gibanjem Hamas.

Po obnovitvi komunikacij je danes direktor bolnišnice Al Šifa povedal, da je bilo ponoči v napadih ubitih približno 200 ljudi. Ob tem je opozoril, da je bolnišnica preobremenjena s številom trupel in poškodovanih, poroča britanski BBC.

Izraelske sile so v nedeljo prav tako popolnoma obkolile mesto Gaza in prodrle do morja. S tem je območje Gaze, kot je navedla vojska, razdelila na dva dela. Izrael je sicer civiliste večkrat pozval k evakuaciji na jug, a je po navedbah ZDA na območju ostalo še vsaj 350.000 ljudi. ZN medtem navajajo, da je v palestinski enklavi notranje razseljenih že 1,4 milijona ljudi, poroča STA.