V New Yorku so v četrtek slovesno in ob dolgih vrstah kupcev odprli prvo zakonito prodajalno marihuane. Uživanje marihuane za rekreativno uživanje je legalizirano že od lani, vendar si je država New York vzela čas za izdajo dovoljenj za prve zakonite trgovine. Medtem so marihuano prodajali praktično po vseh ulicah in pod pulti.

Prvo newyorško trgovino so odprli v predelu Greenwich Village. Podjetje Housing Works Cannabis Company je nova veja neprofitne organizacije, ki je začela delovati leta 1990 v podporo okuženim z virusom HIV.

Potrebno je dokazilo o starosti najmanj 21 let

Država upa, da bo z vključevanjem neprofitnih organizacij, kot je Housing Works, v prodajo marihuane in lokalnih kmetov v njeno pridelavo, ta industrija čim bolj pravična. Vsi prihodki od prodaje bodo namenjeni matični organizaciji.

Za nakup je potrebno dokazilo o starosti najmanj 21 let, količine so omejene za osebno uporabo, preprodaja je prepovedana, z njo pa kupec ne bo smel preko meja zveznih držav ZDA, ker na zvezni ravni marihuana še ni legalizirana za rekreativno uživanje.

STA