Zdaj že nekdanji obrambni minister Mario Banožić, ki je včeraj s prehitevanjem povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl 40-letnik, ima hude poškodbe, a ne bo potreboval operacije. Še vedno nima spomina na tragične dogodke, vendar zdravniki pravijo, da je to posledica šoka po travmatski nesreči.

Po okrevanju se bo moral soočiti z vsemi posledicami

Banožić se je včeraj odpravljal na lov in v gosti megli začel prehitevati tovornjak pred seboj. V tem trenutku je po nasprotnem pasu pripeljal 40-letnik s kombijem in trčil vanj. Oče dveh otrek je v prometni nesreči umrl. Nesreča se je zgodila ob 6.15, na izvozu iz Vinkovcev v smeri Županje.

Banožić je trenutno na intenzivni negi in ima poškodbe možganov, prsnega koša in okončin, a njegovo življenje ni ogroženo. Kot navaja hrvaški Index, so zdravniki potrdili, da ni notranjih krvavitev, prav tako pa ne bo potrebna operacija. Po neuradnih informacijah RTL-ja, naj bi njegovi izvidi kazali, da ni bil pod vplivom alkohola.

Premier Andrej Plenković je sicer Banožića razrešil, mesto obrambnega ministra pa bo prevzel brigadir Zdravko Jakop, dosedanji državni sekretar na ministrstvu za obrambo.

Zdravniki upajo, bo njegovo stanje ostalo nespremenjeno in da bo potek okrevanja dober. V tem primeru ne bo imel trajnih posledic, po okrevanju pa se bo soočil z vsemi posledicami. Po hrvaški zakonodaji je za povzročitev promnetne nesreče s smrtnim izidom predvidena zaporna kazen od tri do 15 let, v primeru, da gre za nesrečo iz malomarnosti, pa ta kazen znaša od enega do osem let zapora, poroča index.hr.