Rusija bo izvedla napad na infrastrukturo ukrajinske obveščevalne službe (SBU) v Kijevu, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Prebivalce, ki živijo v bližini objektov obveščevalne službe, je pozvalo, naj zapustijo svoje domove, poroča francoska tiskovna agencije AFP.

Tehnološka infrastruktura SBU in center enote za informacijsko-psihološke operacije (PSO) v Kijevu bodo tarča visoko natančnega orožja, da bi preprečili “informacijske napade” na Rusijo, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi, poročanje ruske agencije Interfax povzemata nemška in francoska tiskovna agencija dpa in AFP.

Rusija šesti dan ofenzive na Ukrajino krepi pritisk na Kijev, ki se mu še naprej približuje tudi ruski vojaški konvoj.

Satelitske fotografije, ki jih je ponoči objavila ameriška družba za satelitske posnetke Maxar, prikazujejo ruski konvoj, ki se razteza na desetine kilometrov in gre proti ukrajinski prestolnici s severozahoda. Konvoj z oklepniki, tanki, topovi in drugimi logističnimi vozili, dolg približno 60 kilometrov, je po poročanju CNN že na obrobju ukrajinske prestolnice.

“Ruska vojska reorganizira svoja vojaška prizadevanja, da bi odpravila slabo načrtovanje in izvedbo” napada na Ukrajino zaradi “napačne” analize “volje in sposobnosti upora Ukrajincev”, je sporočil inštitut za vojaške študije ISW, poroča AFP.

STA