Evropska tiskovna agencija predstavila fotografije desetletja. Izbrali smo nekaj najbolj izstopajočih.

Evropska tiskovna agencija (EPA) je izbral več kot 40 fotografij, ki so zaznamovale preteklo desetletje. Predstavljamo vam nekaj najbolj izstopajočih, ki so zaznamovale dogodke v drugem desetletju 21. stoletja.

Igralci ameriškega nogometa pokleknejo med ameriško himno pred igro med Dallas Cowboys in San Francisco 49ers. Dogodek je sprožil val rasizma in drugih političnih težav.

Foto: EPA

 

Vojaki Pakistanske vojske so delili hrano s pomočjo helikopterjev na poplavljenih območjih Muzaffargarh v Indiji, potem ko je umrlo vsaj 1500 ljudi, na tisoče pa jih je čakalo na pomoč.

Foto: EPA

 

Ena izmed protestnikov blokira cesto, potem ko je jezna množica ljudi zasedla ulice in uničevala vse, kar jim je prišlo pod roko. Razlog za hude proteste je bil ta, da je sodišče izpustilo policista Darrena Wilsona, ki je ustrelil in ubil temnopoltega najstnika Michaela Browna leta 2014.

Foto: EPA

 

Pripadniki LGBT skupine v Indiji praznujejo odločitev Indijskega vrhovnega sodišča, da spolnost med istospolnimi partnerji ni več kaznivo dejanje.

Foto: EPA

 

Mark Zuckenberg, CEO Facebooka, priča pred senatom.

Foto: EPA

 

Jamajčan Usain Bolt praznuje zmago na Olimpisjkih igrah v Riu de Jeneiru, leta 2016.

Foto: EPA

 

Biometrična kontrola potencialnih osumljencev med iskanjem bivših pripadnikov Talibanov v Afganistanu.

Foto: EPA

 

Bivši filmski producent Harvey Weinstein je prepeljan na policijsko postajo v New Yorku, potem ko je bil obtožen spolnega zlorabljanja številnih sodelavk in igralk.

Foto: EPA

 

Proti-vladne demonstracije v Egiptu, ki so vodile do odstopa predsednika Hosnija Mubaraka.

Foto: EPA

 

Tibetanski izgnanec zaneti ogenj na lastnem telesu in se goreč sprehodi skozi New Delhi v protest prihajajočemu obisku kitajskega predsednika Hu Jintao-a.

Foto: EPA