Na Hrvaškem se je razširila zaskrbljenost zaradi soka in mineralne vode neimenovane blagovne znamke, ki naj bi povzročala opekline na požiralniku in želodcu. Sporočila na družbenih omrežjih so pozivala ljudi, naj se izogibajo uživanju teh izdelkov, dokler situacija ni popolnoma pojasnjena. Na kliničnem centru v Reki so potrdili en primer zastrupitve, kjer je oseba pokazala simptome kemične poškodbe požiralnika. Njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno, poročajo hrvaški mediji.

Kot poroča Dnevnik.hr, je policija prejela prijavo o primeru zastrupitve 4. novembra, ko je osebi po uživanju brezalkoholne pijače postalo slabo in je bila nato prepeljana v klinični center zaradi medicinske pomoči. Policija je takoj izvedla ogled kraja dogodka, zasegla relevantne predmete in zaslišala več prič. Preiskava primera zastrupitve je še vedno v teku, pri čemer so policisti izrazili, da doslej niso prejeli prijav podobnih dogodkov.

Analizirajo vzorce spornih pijač

Sanitarna inšpekcija je prav tako preverila situacijo, takoj ko je bila obveščena s strani primorsko-goranske policijske uprave. Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije je začel analizirati vzorce spornih sokov in mineralnih vod, ki so jih vzeli iz reških kavarn. Inšpekcijski postopek je v teku, in nadaljnje aktivnosti so v teku, še navede medij.

Vse to sproža zaskrbljenost med prebivalci Hrvaške, ljudje so previdni pri izbiri pijač, ki jih uživajo.