Ameriški predelovalec mesa Tyson Foods je potem, ko so v njih našli kovinske delčke, odpoklical približno 13.608 kg (več kot 11 tisoč) piščančjih nagecev. Podjetje je dejalo, da gre za prostovoljni odpolic zaradi previdnosti. Kupci so jim namreč sporočili, da so v njih našli manjše, upogljive kovinske koščke. Nageci se prodajajo v velikem delu ZDA.

Prejeli tudi poročilo o oralni poškodbi

Ameriška služba za varnost hrane in inšpekcijo (FSIS) je sporočila, da je doslej prejela eno poročilo o manjši oralni poškodbi. Iz podjetja so sporočili, da naj izdelek zavržejo in jih kontaktirajo za povračilo kupnine.

Mnogi se sicer sprašujejo, zakaj podjetje Tyson še sploh lahko izdeluje mesne izdelke, saj so se že soočali s kopico podobnih incidentov. Lani so npr. odpoklicali mleto govedino, ker naj bi v mesu našli koščke materiala, podobnega koščkom ogledala. Leta 2019 so medtem morali piščančji izdelek odpoklicati, ker so kupci v njih našli koščke modre gume.

Lani so morali zaradi padca povpraševanja v podjetju zapirati številne obrate za predelavo piščančjega mesa v ZDA. Vendar prodaja podjetje mesne izdelke poceni, zato so med inflacijo ponovno beležili skok povpraševanja.