V torkovem polfinalnem večeru Evrovizije se ob najavi Slovenije kot zadnjega kandidata, ki gre v finale, nismo mogli znebiti občutka, da v slovenskem štabu le ni vse tako veselo.

FOTO: Andres Putting

V torkovem polfinalnem večeru Evrovizije se ob najavi Slovenije kot zadnjega kandidata, ki gre v finale, nismo mogli znebiti občutka, da v slovenskem štabu le ni vse tako veselo. Zala se je zavila v slovensko zastavo in izza nje preplašeno kukala, kot da bi jo bilo strah, kaj šele sledi. Pa vendar, a je res, da par iz Maribora želi le še domov, vsaj glede na pisanje Večera, po katerem sta priznala, da so ljudje zlagani, neiskreni in da je vse skupaj le en velik šov, resnične ljubezni do glasbe pa nikjer?

Pojavljajo se tudi indici, da je njuno obnašanje marketinško obarvano, saj je za njima velikanska ekipa, ki ureja ves PR, navsezadnje je bilo v našo nastop na Evroviziji vloženih 700.000 evrov. Sicer pa je njuno vedenje, zlasti ob dajanju intervjujev za tuje medije, doseglo tudi svetovno javnost, ki je svoje misli o slednjem izrazila na Twitterju. Zbrali smo najbolj zanimive odzive.

“Ja, res sta srečna! #pokerface”

“O moj bog, napredujeta. Slovenija, zelo všeč mi je “beat” in petje. Pa vendar v njunem izrazu pogrešam več intenzivnosti.”

“Šokiran in razočaran nad njunim odnosom med novinarsko konferenco znanih finalistov. “Ravno zaradi tako dolgočasnih vprašanj želima iti domov,” sta dejala med intervjuji. Njuna pesem je odlična. Ampak odnos pa katastrofalen …”

“Želim le povedati, da je bil ob včerajšnjem intervjuju nastopajoč par iz Slovenije zelo neotesan in nespoštljiv, ko bi morala biti glede na svoje dosežke bolj prijazna in ponižna.”

“Dobra pesem, a dekle izgleda kot Nočni kralj (iz serije Igre prestolov).”

“Gašper Šantl se mora zavedati, da je razlog, zakaj ju sprašujejo dolgočasna vprašanja v tem, da noben ne ve, kaj ju sploh vprašati, a se vseeno trudijo biti vljudni in ju ne izpustiti. Bodita hvaležna, da sta se uvrstila in se s tem spoprimita.”