27-letni Hrvat je s prijatelji odšel v Beograd na praznovanje novega leta, dan pred novim letom pa se je za njim izgubila vsaka sled. Po nekaj mesecih so Periša našli mrtvega. “Imel sem slab občutek glede njegovega odhoda, zato sem mu govoril, naj ne gre,” se leto dni po Matejevem izginotju spominja njegov oče.

Prvi namigi o tem, kje bi izginuli Matej lahko bil, so se pojavili nekaj dni po njegovem izginotju. Šlo je za posnetke nadzornih kamer, ki so prikazovali Mateja, kako teče po ulicah in v nekem trenutku ustavi taksi. Iz posnetkov je bilo vidno tudi, da se Matej spušča proti reki Donavi. Po teh posnetkih preiskovalci niso imeli več sreče z novimi sledmi.

Njegovo iskanje je tako trajalo več mesecev

Tekom preiskave so policisti dobili kar nekaj informacij, ki so bila po večini lažne. V hrvaških in srbskih medijih pa so se pojavile tudi številne zarote. Po več kot štirih mesecih iskanja so v reki našli njegovo truplo.

Matejev oče Nenad Periš je bil tekom preiskave več mesecev v Beogradu. Vsak dan je komuniciral z javnostjo in upal, da bo dobil informacije, ki bi ga pripeljale do sina. Danes, eno leto po začetku družinske tragedije, pravi, da si ni predstavljal, da bo božično kosilo leta 2021 zadnji dan, ko bodo skupaj jedli in igrali partijo kart, piše Index.hr.

Periš je leto dni po izginotju svojega sina povedal še, da je imel ob Matejevem odhodu slab občutek, zato je bil proti temu, da bi njegov sin odšel v Beograd na praznovanje novega leta.

Njegov oče je bil proti praznovanju novega leta v Beogradu

“Sprašujete me, ali sem bil proti temu, da gre Matej v Beograd. Bil sem. In povedal vam bom, zakaj. Z Matejem sva več kot dva meseca razpravljala o tem, če naj gre v Beograd. Jaz sem bil proti temu in to iz preprostega razloga: V sebi sem imel slab občutek,” se spominja Nenad Periš.

Nenad Periš in njegov sin sta se nazadnje slišala prav na današnji dan, ko je Matej prečkal mejo med Hrvaško in Srbijo. Kasneje sta si dopisovala prek sporočil SMS. Naslednji dan, na silvestrovo, okoli 13. ure pa je ugotovil, da je njegov sin pogrešan.