Kot poroča 24ur.com, je v Ameriki prišlo znova do streljanja. V Zahodni Virginiji je Američanka namreč ustrelila 37-letnega moškega, ki je streljal v množico ljudi. “Kot so pojasnili policisti, je bila ženska zgolj članica skupnosti z dovoljenjem za nošenje orožja. Namesto, da bi pred napadalcem zbežala, se mu je pogumno zoperstavila in preprečila morebiten množični poboj,” poroča 24ur.com.

37-letnik je streljal v množico približno 40 ljudi, ki so bili na rojstnodnevni zabavi.

Američanka, ki je zelo hitro ravnala, je po besedah tiskovnega predstavnika policije preprečila množični poboj. Kot je predstavnik v nadaljevanju še dodal, ni nikoli bila zaposlena kot policistka. “Je zgolj članica skupnosti, ki je svoje orožje nosila zakonito,” je pojasnil. Po streljanju je ženska ostala na kraju dogodka in govorila s preiskovalci. Kot so pojasnili na policij, je ne bodo ovadili.

Incident se je sicer zgodil v času nacionalne razprave o regulaciji orožja, ki jo je sprožil nedavni strelski pohod v eni izmed teksaških šol.

Napadalec si je kraj streljanja predhodno ogledal

Kot kaže si je 37-letnik predhodno ogledal kraj, kjer je potekala zabava. Že v sredo zvečer se je peljal mimo, nato se je vrnil puško tipa AR-15 in na rojstnodnevno-maturantsko zabavo pred stanovanjskim naseljem streljal iz svojega vozila.

Napadalec je zaradi več strelnih ran umrl na kraju dogajanja. Policija še preiskuje njegov motiv, prav tako še ni jasno, kako je prišel do orožja. Kot obsojeni zločinec ga po zakonu ne bi smel imeti.