V pomlad z IR-grelnim sistemom Ekosen

Oglasno Sporočilo, 24.02.22 ob 07:56

Pomlad je čas, ko se vse okoli nas prebuja in nas navdihuje z novimi projekti in idejami. Začenjajo se obnovitvena dela v domovih, nekateri pa se prav v tem času odločijo za svoj prvi dom, v katerem je vsak kotiček opremljen po njihovem okusu.

V pomlad z IR-grelnim sistemom Ekosen

IR-grelne panele podjetja Ekosen v svoje nepremičnine vgrajuje več tipov ljudi. Med drugim tudi tisti, ki se odločajo za celostno prenavljanje doma, menjavo tipa ogrevanja. Zakaj se prav te osebe odločajo za naložbo v grelni sistem Ekosen?

  • Naložbe se lahko lotimo postopoma – najprej uredimo kopalnico, naslednji mesec dnevno sobo, jeseni kuhinjo, prihodnje leto pa druge prostore;
  • investicija je v primerjavi z drugimi tipi ogrevanja bistveno ugodnejša;
  • strošek ogrevanja je v primerjavi z ogrevanjem na les, olje ali druge energente bistveno manjši;
  • menjava ogrevanja ne povzroča velikanskih stroškov in velikih posegov v obstoječ objekt: monterji podjetja Ekosen za seboj pospravijo in počistijo;
  • IR-grelni paneli se ne kvarijo in imajo do 15 let garancije;
  • IR-grelnih panelov ni treba servisirati, saj nimajo gibljivih delov;
  • regulator IR Sun WiFi je edinstven na svetovnem trgu in popolnoma prilagojen IR-grelnemu sistemu – omogoča popolno prilagoditev ogrevanja našemu življenjskemu slogu.

IR-grelni sistem je primeren za vse tipe uporabnikov

IR-grelni sistem je primeren za vse tipe uporabnikov – starejše in mlajše. Regulator IR Sun Wifi so razvili v podjetju Ekosen, pri katerem so upoštevali težave starejših uporabnikov in razvili produkt, primeren za vsakogar. Možno je nastavljanje urnikov, povezava z aplikacijo na pametnem mobilnem telefonu, nastavitev različne temperature v vsakem prostoru posebej … Večina uporabnikov si na primer želi v spalnici nižje temperature kot v kopalnici ali dnevni sobi. Nekateri veliko potujejo in želijo samo s klikom spremeniti temperaturo v celotni hiši ali stanovanju, brez zapletenih postopkov ali celo zamudnega programiranja posameznih termostatov. Vse to je z IR-grelnim sistemom Ekosen mogoče le z nekaj kliki.

Zakaj so IR-grelni paneli boljša izbira od električnih radiatorjev

V primerjavi s centralnim ogrevanjem na elektriko je poraba pri IR-panelih do 40 % manjša, z visoko učinkovitimi električnimi radiatorji, ki imajo že dobro razvito regulacijo, pa so razlike manjše, in sicer 30−35 %. Pri električnih radiatorjih je pogosta težava, da segrevajo samo zrak, stene pa ostanejo hladne, zaradi česar nastaja plesen. Pri IR-panelih je prav nasprotno, saj IR-toplota segreva stene in tla, ki potem oddajajo toploto. Zato je lahko pri IR-panelih občutek toplote pri 22 stopinjah Celzija večji kot pri električnih radiatorjih.

Katere so glavne razlike med toplotno črpalko in IR-grelnimi paneli

Glavna razlika se začne že pri investiciji v IR-grelne panele, saj je ta v primerjavi s kakovostno toplotno črpalko pri novogradnji vsaj 60 % ugodnejša. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da pri IR-panelih ni stroškov vzdrževanja, saj ni sestavljen iz gibljivih delov, ki bi se čez leta amortizirali, kar je razlog, da lahko ponudimo trikrat daljšo garancijo.

Omenimo lahko še druge zanimive prednosti: z IR-paneli podaljšamo življenjsko dobo stavbe, ni motečega hrupa, ki ga povzroča toplotna črpalka. Prihranimo veliko prostora, saj ga ne potrebujemo za velik zalogovnik vode in toplotno črpalko, dodatni prostor v sobah pa nastane, ko panel namestimo na strop.

Če se odločimo za investicijo v fotovoltaiko + IR-grelni sistem, je približno enaka naložbi v toplotno črpalko, ne smemo pa pozabiti, da v prihajajočih letih nimamo več stroška s plačevanjem elektrike, kar pri toplotni črpalki še vedno ostane.

Zaupajte zadovoljnim uporabnikom IR-ogrevanja in njihovemu mnenju

Podjetja z dolgo tradicijo so se na trgu lahko obdržala zaradi zadovoljnih uporabnikov. Izkušnje iz prve roke lahko najdete povsod na spletu, zato kar pogumno z iskanjem podatkov. Ob tem pa ne pozabite na družbena omrežja, kjer se najde največ korektnih informacij. Na spletni platformi Facebook se pridružite skupini UPORABNIKI IR-OGREVANJA – izkušnje in se prepričajte sami.

Z IR-paneli se ogreva tudi Miran Stanovnik

Miran Stanovnik, znan tudi pod vzdevkom Puščavski lisjak, je o izkušnji z IR-grelnimi paneli povedal takole:

»Kot večina laikov sem tudi sam ogrevanje z IR-paneli spoznal naključno na sejmu v Ljubljani. Že na pogled zadeva deluje mikavno in všečno. Kasneje pa se pokažejo še dodatne prednosti. Toplota je res prijetna, predmeti v prostoru so prijetno topli, zadeva deluje brezšumno. Kar pa je seveda zelo pomembno, na koncu ogrevalne sezone vidimo, da je račun za porabljeno energijo nižji. Jupiii!

Že sama montaža je zelo preprosta in tehnično malce bolj vešči uporabniki jo lahko ob upoštevanju navodil opravijo kar sami. Videz je nemoteč in ne obremenjuje našega delovnega ali življenjskega okolja, kar je bilo zame zelo pomembno, saj živimo v majhnem stanovanju. Pravo zadovoljstvo ob novi pridobitvi pa je, ko začnejo paneli delovati.«

Zaupajte izkušenim ponudnikom IR-ogrevanja na trgu

Je že res, da mlada podjetja običajno ponujajo ugodnejše cene izdelkov. Posledica pa so žal lahko neželene težave z ogrevanjem zaradi pomanjkanja ponudnikovih izkušenj.

Podjetje Ekosen je prvo v Sloveniji in je na trgu vodilno že več kot desetletje. Dolgoletne izkušnje so prinesle povratne informacije uporabnikov, ki jih pri Ekosenu z veseljem upoštevajo pri nenehnem vlaganju v napredek. IR-grelni paneli v ponudbi so kombinacija kakovosti, zmogljivosti in cene.

Pri Ekosenu se ob tem zavedajo, kako pomembno je, da je ekipa podjetja strokovno podkovana, zato redno organizirajo izobraževanja za zaposlene, svetovalce in monterje. Rezultat so zadovoljni uporabniki in dolga življenjska doba IR-grelnega sistema Ekosen.

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve z IR-grelnim sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov [email protected].

Obiščite nas v salonih:

  • v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,
  • v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,
  • v Kopru, Piranska cesta 2.

 

Vas zanima, koliko bi privarčevali, če bi dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen?

Preverite na: www.ekosen.si/prijava