Streha je poškodovana, kaj pa sedaj?

Oglasno Sporočilo, 27.07.23 ob 03:15

Kako ukrepati ob poškodbah strehe, ki trenutno niso redke? V prispevku smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov. Sicer pa, ste vedeli, da kakovostne strešnike ponujajo tudi Trgovine Jager?

Streha je poškodovana, kaj pa sedaj?

Streha je nepogrešljiva komponenta vsakega doma, saj nas ščiti pred vremenskimi vplivi in zagotavlja udobje ter varnost. Kljub temu se včasih zgodi, da streha utrpi poškodbe zaradi ekstremnih vremenskih razmer, starosti ali drugih neugodnih okoliščin.

V takšnih primerih je ključnega pomena, da ukrepate hitro in odločno, saj zanemarjanje poškodbe lahko povzroči še večje težave in višje stroške popravila.

Korak 1: Ocenite obseg poškodbe

Ko opazite morebitno poškodbo na strehi, je prvi korak, da temeljito ocenite obseg škode. Pazljivo preglejte strešnike, strešno kritino, žlebove in druge dele strehe.


Trgovine Jager so z vedno aktualno ponudbo z vami tudi v vremenskih ujmah. Obiščite oddelek tehnike ter poiščite vse, kar potrebujete. Preverite ponudbo tukaj.


Bodite pozorni na raztrgane, poškodovane ali manjkajoče strešnike ter morebitne razpoke in vdolbine na kritini. Ocenite tudi morebitne posledice poškodbe, kot so puščanje vode ali slabša izolacija.

Trgovine Jager

Korak 2: Takojšnje ukrepanje

Če je poškodba strehe majhna, jo lahko poskusite popraviti sami. Uporabite varnostno opremo, kot so varnostni pasovi in čelade, ter primerna orodja.

Ponudba strešnih kritin in druge tehnične opreme v Trgovinah Jager

V primeru poškodbe strešnika lahko zamenjate posamezne poškodovane strešnike, pri čemer pazite, da tesno prilegajo. Pri večjih poškodbah ali če niste vešči popravil strehe, je bolje poklicati strokovnjaka, ki bo opravil varno in učinkovito popravilo.

Korak 3: Odpravite se v Trgovine Jager in izberite kakovostne strešnike

Ko se odločite za zamenjavo strešnikov, je ključnega pomena izbrati kakovostne materiale, ki bodo zagotovili dolgotrajno zaščito vašega doma. Pri tem vam lahko pomagajo strokovnjaki v Trgovine Jager, kjer ponujajo širok izbor strešnikov različnih vrst, barv, materialov in oblik.

Trgovine Jager na oddelkih tehnike ponujajo strešne kritine kakovostnih blagovnih znamk, med katerimi gotovo izstopata znamki Tondach, pri čemer so strešniki izdelani v Avstriji ter imajo kar 33 let garancije ter Terran, ki si jo lahko gledate v spodnjem posnetku.

Ob strešnikih različnih barv boste na oddelku tehnike našli tudi vso potrebno orodje, žlebove, cevi, letve in vse ostalo, kar vam bo olajšalo popravilo strehe ali drugih nevšečnosti, ki vas morebiti pestijo od zadnjih neurij.

Korak 4: Vzdrževanje strehe

Kakovostno popravilo strehe ni dovolj, pomembno je tudi redno vzdrževanje, da bo streha ostala v odličnem stanju. Občasno pregledujte streho, da boste pravočasno odkrili morebitne težave.

Odstranite listje, vejice in druge ostanke s strehe ter preverite tesnost strešnikov in žlebov, ta nasvet pa še posebej velja ob trenutnih neurjih, ko se lahko na strehi najde marsikaj, kar lahko ob prihodnjem neurju prispeva k temu, da bo streha še bolj poškodovana.

Sedaj veste, kje najti vse, kar v teh dneh potrebujete za domača popravila, kajne? Trgovine Jager ponujajo (skoraj) vse!