Štiri Red Dot 2022 nagrade za najboljše oblikovalske dosežke poudarjajo, da je Philips TV & Avdio nenehno predan ponuditi izjemen evropski dizajn.«

Neprestana osredotočenost in predanost TP Visiona izjemnemu evropskemu dizajnu je bila ponovno strokovno potrjena. Ponudba televizijskih in avdio izdelkov podjetja Philips je na podelitvi nagrad Red Dot 2022 prejela kar štiri nagrade za izjemen dizajn izdelkov.

Štiri nagrade so bile razdeljene med sedem novih izdelkov, ki jih je ustvarila evropska oblikovalska ekipa podjetja TP Vision, s sedežem v Amsterdamu.

Philipsovi prejemniki letošnjih Red Dot nagrad so: 

  • Televizor Philips OLED+907 – minimalističen dizajn z naravnimi materiali, vključno z akustično tkanino Kvadrat, ki ovija integrirane zvočne rešitve Bowers & Wilkins, vrtljivim stojalom iz temnega satenastega aluminija in daljinskim upravljalnikom, ovitim v škotsko usnje Muirhead. V kombinaciji z izjemno kakovostjo slike in zvoka na novo opredeljuje pomen vrhunskega televizorja.
  • Televizor Philips OLED+937 – zvočniki Bowers & Wilkins, oviti v akustično tkanino Kvadrat, detajli iz temnega satenastega aluminija, 4-stranski Ambilight in daljinski upravljalnik, ovit v škotsko usnje Muirhead. Vizualna združitev vrhunske kakovosti slike in zvoka pomeni novo referenco za televizorje najvišje zmogljivosti.
  • Brezžični domači zvočni izdelki Philips Fidelio z izjemnimi zmogljivostmi in dodatki iz  naravnih materialov, vključno s kovinsko mrežico in škotskim usnjem Muirhead.
  • Bluethoot športni zvočniki Philips –  razširitev koncepta robustnih, elegantnih in odlično zvenečih izdelkov. Od slušalk, do prenosnih zvočnikov v dveh velikostih in barvah.

Red Dot nagrade že več kot 60 let priznavajo najboljše oblikovane izdelke v smislu funkcionalnosti, kakovosti, ergonomije in inovativnosti ter v zadnjem času še vzdržljivosti in ekološke sprejemljivosti. Vsi ti dejavniki so vodili do tega, da so nagrade Red Dot postale eno najbolj iskanih mednarodnih priznanj za izjemen dizajn.

Na letošnjo podelitev je bilo prijavljenih več kot 5500 izdelkov velikih in malih podjetij z vsega sveta. Izdelke na podlagi devetih lastnosti ocenjuje neodvisna komisija 50 mednarodnih strokovnjakov, ocenjevanje pa traja več dni.

Rod White, glavni oblikovalec za TP Vision, je dejal: »Nagrade Red Dot so med najvišjimi priznanji, ki jih lahko podeli profesionalna oblikovalska skupnost in prejeti takšno nagrado, je vsekakor vrhunec našega leta. Vesel sem, da je nagrada Red Dot ponovno potrdila naš edinstven pristop k oblikovanju izdelkov zabavne elektronike. Zavestno se izogibamo osredotočanju na površinskost in poskušamo ustvariti nekaj, kar se bo obdržalo in še povečalo ponos kupca, od nakupa in skozi celotno življenjsko dobo izdelka.«

Televizor Philips OLED+907

Leto 2022 je peto leto partnerstva Philips TV s specialistom za zvok Bowers&Wilkins na naših vrhunskih televizorjih in skupaj z OLED+907, v sklopu ponudbe OLED+, sta obe podjetji naredili velik korak naprej.

Medtem, ko tipični modeli OLED+ nagovarjajo tako z izjemno sliko kot zvočno zmogljivostjo, OLED+ 907 dodatno ponuja fantastičen zvok Bowers & Wilkins, ki pa je popolnoma integriran v zvočno enoto pod zaslonom, zavito v tkanino Kvadrat, skupaj z nizkotoncem, ki je skrbno vgrajen v zadnji pokrov.

Za leto 2022 smo skupaj s podjetjem Kvadrat ustvarili novo, akustično bolj prosojno tkanino, za večjo kakovost zvoka. Naša evropska strategija partnerstva za oblikovanje se nadaljuje z daljinskim upravljalnikom, kjer škotsko usnje Muirhead ovija stranice in zadnjo površino, ki uporabnikom omogoči, da kakovost občutijo tudi na dotik .

Presenetljivo majhno nogo stojala iz satenaste temne kovine je možna s pomočjo nevidne palice za stabilnost, ki omogoča vrtenje televizorja za odlično uporabniško izkušnjo.

Televizor Philips OLED+937

Vodilni model Philipsovega televizorja Ambilight za leto 2022 je OLED+937, ki s svojim fizično ločenim zvočnim sistemom Bowers&Wilkins tudi vizualno predstavlja zmogljivost vrhunske kakovosti.

OLED+937 ima enake temelje, kot OLED+907, z novo akustično tkanino Kvadrat in daljinskim upravljalnikom z usnjenim ohišjem. Štiristranska osvetlitev Ambilight, detajli na zunanji strani in akustične zmogljivosti na notranji strani, posebej zaznamujejo OLED+937.

Za leto 2022 so zvočnemu sistemu, poleg zvočnikov Atmos, dodani še bočni gonilniki, ki jih vizualizirajo kotne kovinske plošče. Zasnova z visokotoncem, obrnjenim navzgor, je značilna podrobnost zvočnikov Bowers&Wilkins. Končna obdelava vseh kovinskih delov s satenastim aluminijem, ki se zlahka prilega v sodobne domove, je odmik od klasičnega kroma.

Brezžični domači zvočni izdelki Philips Fidelio: Fidelio Soundbar FB1, nizkotonec Fidelio FW1 in brezžični zvočnik Fidelio FS1

V letu 2022 ponuja nova serija brezžičnih domačih zvočnih izdelkov Philips Fidelio čudovite posamezne predmete, ki se združujejo kot družina in zadovoljijo vse uporabnikove potrebe. Produkte je mogoče kupiti posamezno ali pa jih kombinirati kot del obsežnega domačega kina, ki se enostavno poveže prek brezžične tehnologije PlayFi.

Zasnova vseh produktov temelji na diskretni kakovosti, da ne bi preusmerili pozornosti stran od TV zaslona. Površine zvočnikov ovija temna kovinska mreža. Nagnjena zgornja površina na satelitskem zvočniku FS1 označuje Atmosov zvočnik, obljuba evropskega dizajna blagovne znamke pa je razvidna iz škotskega usnja Muirhead, ki ovija zgornji rob vsakega izdelka.

Bluetooth športni zvočniki Philips TAS4807 in TAS7807

Da bi razširil ponudbo izdelkov GO, ki so jih prvič predstavili leta 2021, dela Philips TV & Avdio na liniji Bluetooth zvočnikov za zunanjo uporabo. Zasnova, ki je na voljo v črni in rdeči ter svetlo sivi in rumeni barvi, ima edinstvene zaščitne pokrove in barvne luknje za zvočnike, ki zagotavljajo sodobno, a robustno zvočno rešitev za zunanjo uporabo. Poleg barvnih poudarkov so tukaj še kovinski detajli in trak iz tkanine.