V iskanju popolne kombinacije okusov in svežine so številni gurmani in ljubitelji zdrave prehrane letos odkrili pravo zvezdo med poletnimi jedmi - hit solato poletja 2024. Ta jed ni le lahka in hranljiva, ampak tudi neverjetno okusna, preprosta za pripravo in polna sezonskih sestavin, ki jih najdete na tržnici ali celo na domačem vrtu.

Ključ v sestavinah in kreativnosti

Ključ do odlične solate je vedno v skrbno izbranih sestavinah. Hit solata poletja 2024 združuje najboljše iz narave v eno posodo:

  • Sveža rukola (100 g): Pikantni in rahlo oreškasti okus rukole doda solati globino in svežino.
  • Zrela nektarina (2 kosa): Sladke in sočne nektarine prinesejo poletno sladkost in odlično uravnotežijo ostale okuse.
  • Avokado (1 kos): Kremasta tekstura avokada doda bogastvo in zdrave maščobe, ki so ključne za dobro počutje.
  • Kozji sir (50 g): Blag in rahlo kiselkast kozji sir se čudovito povezuje s sladkimi nektarinami in pikantno rukolo.
  • Olupljeni mandlji (30 g): Mandlji poskrbijo za hrustljavost in dodatno beljakovinsko vrednost.
  • Granatno jabolko (polovica): Sok granatnega jabolka doda kislost in barvitost, semena pa še dodatno hrustljavost.
  • Sveže stisnjen limonin sok (2 žlici): Limonin sok osveži solato in poveže vse okuse skupaj.
  • Ekstra deviško oljčno olje (3 žlice): Kakovostno oljčno olje obogati solato z zdravo maščobo in svilnato teksturo.
  • Sol in poper po okusu: Sol in poper sta nepogrešljiva za popoln zaključek okusa.

Za piko na i lahko solati dodate tudi rezino pršuta ali dve ...

Postopek priprave

Priprava hit solate poletja 2024 je hitra in enostavna, primerna tudi za najbolj vroče dni, ko se želite izogniti daljšemu kuhanju, ko želite s hitrim prigrizkom pogostiti prijatelja, ki se je oglasil na večernem posedanju na terasi, ali ko si želite za v službo pripravi okusno, hitro malico.

  1. Rukolo temeljito operemo in osušimo. Položimo jo v veliko skledo.
  2. Nektarine operemo, odstranimo koščice in jih narežemo na tanke rezine. Dodamo jih v skledo k rukoli.
  3. Avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na kocke. Dodamo ga v skledo.
  4. Kozji sir nadrobimo in potresemo po solati.
  5. Olupljene mandlje grobo nasekljamo in jih dodamo v skledo.
  6. Iz granatnega jabolka izluščimo semena in jih potresemo po solati. Nekaj soka stisnemo direktno na solato.
  7. V manjši skledi zmešamo limonin sok, oljčno olje, sol in poper. Dresing prelijemo po solati tik pred serviranjem in vse skupaj rahlo premešamo.

Nato pa le … uživamo v omamno okusni solati!