Ojej, so tudi vašo kuhinjo napadle mušice?

Uredništvo , 22.10.22 ob 01:15

Preverite, kako se jih lahko znebite.

Ojej, so tudi vašo kuhinjo napadle mušice?

So se tudi pri vas v kuhinji razpasle nadležne mušice, ki obletavajo sadje, koš za smeti, kakšna pa morda zaide celo v hladilnik?

Če ste tudi vi med tistimi, ki imajo radi doma (sezonsko) sadje, a vas neizmerno motijo drobne mušice, ki ga obletavajo in so se naselile v vaši kuhinji, potem je skrajni čas, da ukrepate.

V prvi vrsti je najbolje, da sadje hranite v posodicah, da mušice ne morejo zraven. A to ni vedno mogoče. Zato poskusite raje na enega izmed spodaj navedenih načinov.

Jabolčni kis

Manjšo količino svežega jabolčnega kisa nalijte v kozarec ali pa ga pretočite v manjšo stekleničko in jo pustite odprto. Prekrijte vrh s prozorno plastično folijo za živila in napravite manjšo luknjico. Skoznjo bodo mušice lahko vstopale, na svobodo pa ne bodo več mogle. Pogled na utopljene mušice sicer res ni lep, boste pa tako pred njimi rešili sadje.

Kis in milo

Če se vam zdi, da so vaše mušice preveč ‘odporne’ na kis, mu dodajte nekaj kapljic tekočega mila. Milo bo omogočilo, da bodo mušice lažje potonile.

Papirnat stožec

Nalijte v kozarec malo kisa in vanj položite kos zrelega sadja. Papir zvijte v stožec in ga dajte v kozarec , tako da je ožji del obrnjen navzdol. Mušice bodo skozi stožec vstopile v kozarec, ven pa ne bodo mogle.

Mleko, sladkor in poper

V lonec nalijte 250 ml mleka, dodajte 100 g sladkorja in 2 žlici mletega popra ter kuhajte 10 minut. Nalijte v krožnik. Mušice bo tekočina pritegnila in kmalu se bodo v njej utopile.

Rdeče vino

Podobno kot kis, mušice obožujejo vino. V steklenico nalijte nekaj vina, jo pustite odprto in vanjo polovite mušice. Ozek vrat steklenice jih bo zadržal v notranjosti, kjer se bodo utopile v alkoholu.