Hišni ljubljenček na dopustu? Seveda, a ne brez ustrezne priprave!

Oglasno Sporočilo, 06.06.23 ob 14:02

Pri jemanju naših kosmatincev na dopust se hitro oblikujeta dva razgreta tabora – eden za in drugi proti. Toda tudi hišni ljubljenčki si zaslužijo uživati z vami na dopustu, če se na to le dobro pripravite! Na kaj je dobro biti pozoren?

Hišni ljubljenček na dopustu? Seveda, a ne brez ustrezne priprave!

Počitnice so čas za sprostitev in uživanje, a ko imate hišnega ljubljenčka, je pomembno, da se, da bodo zares brezskrbne, nanje pravilno pripravite. Ne glede na to, ali se odpravljate na daljše potovanje ali samo na krajši izlet, je ključno zagotoviti, da bodo vašim tačkam kar najbolj udobno.

Kako se torej prilagoditi različnim dopustom, kako potovati s hišnimi ljubljenčki in kaj mora biti številka 1 vsakega dopusta z vašim kosmatim prijateljem?

Pred potovanjem

Veterinarski pregled

Preden se odpravite na dopust, obiščite veterinarja. Preverite, ali so vsa cepljenja vašega hišnega ljubljenčka opravljena in ali ima ustrezno preventivno zaščito pred zajedavci. Prav tako se prepričajte, da ima vaš hišni ljubljenček mikročip ter ali so njegovi osebni podatki posodobljeni.

Zdravila in prva pomoč

Če vaš hišni ljubljenček jemlje kakršna koli zdravila, pridobite ustrezno zalogo za čas vašega potovanja. Prav tako ne pozabite vzeti s seboj kompleta za prvo pomoč za hišne ljubljenčke, ki vsebuje osnovne pripomočke in zdravila.

PREBERITE ŠE: Lastniki kužkov, ste že zasledili teh 6 trendov leta?

Identifikacija

Poskrbite, da ima vaš hišni ljubljenček ovratnico z obeskom za identifikacijo, na katerem je vaše ime in telefonska številka. Zadnja stvar, ki si jo želite, je, da svojega ljubljenčka izgubite v tujegovorečem mestu!

Zavarovanje Naše tačke

Ko se odpravljamo na dopust, želimo, da je izkušnja prijetna in brezskrbna. Toda kaj se zgodi, če naš hišni ljubljenček potrebuje nujno veterinarsko oskrbo ali se znajde v nepredvidljivi situaciji? V takšnih trenutkih je zavarovanje za hišne ljubljenčke lahko izjemno koristno in smiselno. Zavarovanje Naše tačke Zavarovalnice Sava je prava izbira, saj ponuja obsežno pokritost in vam zagotavlja potrebno pomoč, ko jo najbolj potrebujete.

Na dopustu se lahko srečamo z različnimi težavami, povezanimi z našimi hišnimi ljubljenčki. Med najpogostejšimi težavami so gotovo nepredvidene nezgode med radovednim raziskovanjem nove okolice, bolezni zaradi spremembe okolja, hrane ali rutine ter celo izguba hišnega ljubljenčka.

Zavarovanje Naše tačke, ki so ga v Zavarovalnici Sava sestavili po vzoru najsodobnejših zavarovanj na svetu, nudi številne prednosti in zagotavlja kakovostno zdravstveno oskrbo za vaše hišne ljubljenčke. Ključno je, da zavarovanje vključuje kritje za celotno geografsko območje Evrope, kar vam prinaša občutek varnosti tudi na dopustu!

ZAVAROVALNIŠKI PLONK LISTEK

ZAVAROVANJE NAŠE TAČKE

ZA KOGA? Pse in mačke z obveznim mehanskim čipom. Zavaruje se vse pse brez razlike, razen tistih, ki so vpisani v Centralni register nevarnih psov RS.

KJE VELJAJO KRITJA? Zavarovanje za nevarnosti pogina ali evtanazije zaradi nezgode, nevarnosti zdravljenja zaradi nezgode ali bolezni in pravne zaščite velja na geografskem območju Evrope. Območje kritja pri zavarovanju osebne odgovornosti je cel svet.

TRAJANJE ZAVAROVANJA: Zavarovanje lahko sklenete za obdobje enega leta in ga ob poteku zavarovalne pogodbe podaljšate.

KLJUČNE PREDNOSTI:

  • V primeru zdravljenja zaradi nezgode ali bolezni so kriti vsi veterinarski stroški, do izbrane zavarovalne vsote.
  • Prvo zavarovanje za pse in mačke v Sloveniji, ki nudi asistenčne storitve.
  • Prilagodljivo zavarovanje glede na kritja in zavarovalne vsote.
  • Zavaruje se rodovniške pasme, križance in mešančke. Pogoj za zavarovanje je mehanski čip.
  • Ni razlik med psi, zato lahko zavarujete tudi t. i. nevarne pasme.

Klik za več o zavarovanju NAŠE TAČKE

DODATNA MOŽNOST: Asistenčne storitve Naše tačke, ki so na voljo v primeru lastnikove bolezni ali nezgode in vključujejo organizacijo nastanitve hišnega ljubljenčka ter organizacijo sprehajanja vaših ljubljenčkov.

VELJAVNOST ASISTENCE: 24 ur na dan in 7 dni v tednu, za organizacijo oz. izvedbo asistenčnih storitev pa od 8. do 20. ure vsak dan. Asistenčne storitve veljajo za območje Republike Slovenije.

Klik za več o dodatni asistenci NAŠE TAČKE

Nastanitev

Izberite hišico ali hotel, ki sprejema hišne ljubljenčke. Vselej preverite, ali imajo tam, kamor odhajate, ustrezne prostorne in varne možnosti za namestitev hišnih ljubljenčkov.

Navajanje na novo okolje

Če vaš hišni ljubljenček ni navajen bivanja v novem okolju, mu omogočite postopno prilagajanje. Obiščite destinacijo pred odhodom in mu omogočite, da spozna novo okolje in vonjave.

Potovanje v avtomobilu

Varnost

Zagotovite, da ima vaš hišni ljubljenček ustrezno varnostno opremo v avtomobilu. Uporabite pregradno mrežo, transporter ali varnostni pas, da preprečite neželene premike med vožnjo.

Hrana in voda

Poskrbite, da ima vaš hišni ljubljenček dovolj hrane in vode za čas potovanja. Prav tako načrtujte redne postanke za hranjenje in pitje.

Potovanje z avtobusom ali drugimi prevoznimi sredstvi

Pravila prevoznika

Pred potovanjem se pozanimajte o pravilih prevoznika glede prevoza hišnih ljubljenčkov. Nekateri prevozniki omogočajo prevoz hišnih ljubljenčkov, medtem ko drugi tega ne dovolijo. Preverite, ali je potrebna rezervacija ali posebna priprava.

Transporter ali nosilka

Če se odločite za potovanje z avtobusom ali drugimi prevoznimi sredstvi, je priporočljivo uporabiti transporter ali nosilko za hišnega ljubljenčka. Prepričajte se, da je transporter dovolj velik, da vaš hišni ljubljenček udobno leži in se premika.

Med dopustom

Dnevna rutina

Poskusite ohraniti dnevno rutino in navade svojega hišnega ljubljenčka tudi med dopustom. Hranite ga ob običajnih urah, vzdržujte sprehode in igro ter se držite njegovih navad.

Gibanje in igra

Poskrbite, da vaš hišni ljubljenček dobi dovolj gibanja in igre, da bo ostal srečen in aktiven med dopustom. Raziskujte okolico in poiščite kraje, kjer je dovoljena vadba in sprehodi s hišnimi ljubljenčki.

Ne puščajte samih

Poskusite svojega hišnega ljubljenčka čim manj puščati samega. V primeru, da ga morate pustiti samega v nastanitvi, zagotovite igrače, ki ga bodo zabavale, ter pustite vklopljena radio ali televizijo, da se vaš ljubljenček ne bo počutil samega.

Potovanje s hišnim ljubljenčkom zahteva dodatno načrtovanje in prilagajanje, vendar z ustrezno pripravo lahko zagotovite, da boste na dopustu uživali vsi – tako vaši kosmatinci kot vi!