Sončne terase sestavljajo trije od predvidenih petih objektov, umeščenih v zeleno krajino znotraj vinorodnega območja.

Naselje Sončne terase, kot del nove nastajajoče soseske v Košaškem dolu, bo eno najlepših v tem predelu. Soseska na idilični lokaciji pod vinogradi sledi sodobnim trendom načrtovanja stanovanjskih sosesk.

Z Luko Juričem iz skupine Novogradnje Maribor smo se pogovarjali o novi soseski, ki nastaja na obrobju Maribora.

Skupina Novogradnje Maribor je začela s prodajo soseske Sončne terase. Kako bi na kratko opisali projekt?

Naselje Sončne terase, kot del nove nastajajoče soseske v Košaškem dolu, bo eno najlepših v tem predelu. Soseska na idilični lokaciji pod vinogradi sledi sodobnim trendom načrtovanja stanovanjskih sosesk s šestimi povezanimi stolpiči v neposredni bližini zelenih površin, gozdov ter sprehajalnih poti a hkrati le nekaj minut iz centra mesta z vso potrebno infrastrukturo v neposredni bližini. Terasasta zasnova povzema topografske značilnosti lokacije in na ta način ustvarja dialog med naravo in urbanim. S svojo celostno urbanistično zasnovo in vizualnim oblikovanjem je bilo poskrbljeno za kontinuiran izgled celotnega območja z že obstoječim stavbnim tkivom.

Kakšna bodo stanovanja v treh stavbah soseske?

Stanovanja odlikujejo funkcionalni tlorisi, ki so zasnovani na način, da omogočajo maksimalno izrabo prostora, s čimer je zagotovljena visoka kvaliteta bivanja. Na voljo bodo trije tipi stanovanj, 2-sobna, 3-sobna in 4-sobna, pri katerih se pojavljajo tudi različne variacije notranjih razporeditev prostorov. Stanovanja imajo velike steklene površine, za maksimalno osvetljevanje prostorov, s čimer je zagotovljen visok nivo bivalnega udobja. Večina stanovanj bo imela tudi dvostransko ali celo tristransko orientacijo.

Kakšna je okolica soseske, infrastruktura ter mikrolokacija?

Gre za popolnoma novo območje, ki bo zasnovano z novogradnjami. Vsa infrastruktura bo narejena na novo z ozelenjeno sodobno okolico ter mikrolokacijo tik pod vinogradi in v neposredni bližini sprehajalnih poti. Vzhodni del naselja obdajajo vinorodni griči z individualno stanovanjsko poselitvijo ter lokalnimi cestami, ki nudijo neomejene kolesarske poti in povezave.

Ali trenutna situacija vpliva na povpraševanje ter kakšne nepremičnine iščejo kupci? So stanovanja s teraso, balkonom, atrijem, vrtom bolj zaželjena?

Epidemija ima vpliv na potek prodaje stanovanj, na samo povpraševanje pa bistvenega vpliva ni če izvzamemo ovire, ki nastanejo zaradi raznih ukrepov katerim smo priča. Mislim da način bivanja, kjer stanovanje dodatno nudi še velik balkon ali teraso lahko povežemo s sodobnim načinom bivanja. V skupini Novogradnje Maribor, zmeraj strmimo k temu, da ima vsako stanovanje kvalitetno zunanjo površino. Z lokacijo nepremičnine ter okolico pa poskrbimo, da zunanja površina nudi tudi kakovostno bivanje.

Na kak način stranke vedo kaj kupujejo, če soseska še ni izgrajena?

Bili smo prva investicijska nepremičninska družba, ki je po krizi začela z večjimi večstanovanjskimi objekti. Imamo nekaj končanih projektov, s katerimi lahko prikažemo našo vizijo in h kakšnim stavbam stremimo. Tako lahko kupci naših stanovanj pogledajo projekte kot je Kare Koroška in Novi Vrtovi, kjer imamo na voljo tudi vzorčna stanovanja, ki jih z veseljem pokažemo strankam. Tako skupaj s stranko najlažje primerjamo uporabljene materiale, kvaliteto gradnje, tlorisne postavitve ter celostno podobo soseske, ki jo stranke lahko pričakujejo. Hkrati v prodajni pisarni tudi pregledamo vso dokumentacijo, ki je na voljo pred prodajo posameznega stanovanja.