V Franciji se lahko starih avtomobilov znebijo v zameno za novo električno kolo

Uredništvo , 01.08.21 ob 21:12

Kam s staro kripo? V Franciji jo lahko zamenjate za 2500 evrov vreden bon, s katerim je mogoče kupiti čisto novo električno kolo in poskrbeti za bolj čisto mesto!

V Franciji se lahko starih avtomobilov znebijo v zameno za novo električno kolo

Lastniki starih, odsluženih avtomobilov v Franciji ne bodo več oklevali, kam z njimi, kupi rjaste pločevine pa se ne bodo več znašli na divjih odlagališčih sredi gozdov. Francoske oblasti so namreč iznašle nov način za bolj čisto, trajnostno prihodnost.

Novo kolo za bolj zeleno prihodnost

Odslužene avtomobile lahko tako lastniki zamenjajo za kar 2500 evrov vreden bon, s katerim si lahko kupijo povsem novo električno kolo ter izkoristijo prenovljene ulice Pariza ter drugih zelenih francoskih mest in svoja potovanja opravijo kar na dveh kolesih.

»Prvič smo prepoznali, da rešitev ni, da avtomobile napravimo bolj zelene, ampak da preprosto zmanjšamo njihovo število,« so prepričani francoski odločevalci.

Ideja o zamenjavi avtomobila za bon za kolo je sicer zaenkrat še v sprejemanju, pričakuje pa se, da jo bo zakonodajna veja v kratkem potrdila, s čimer bo Francija postala prva država na svetu, ki bo svojih prebivalcem ponudila tovrstno iniciativo. Odločitev za iniciativo je del širše klimatske strategije, s katero želi parlament v prihodnjih desetih letih za kar 40 % zmanjšati emisije toplogrednih plinov.

Vir: World Economic Forum