TOP ŠIHT: Delo v Švici, Avstriji, od doma …

Uredništvo , 05.05.23 ob 03:15

So službe. In so »top šihti«, ki jih za vaš nov začetek izbrskamo vsak teden. Tokrat TOP ŠIHT prosta delovna mesta obsegajo več kot deset ponudb tako iz naše okolice kot iz tujine! Optometrist, stroškovni inženir, farmacevt …

TOP ŠIHT: Delo v Švici, Avstriji, od doma …

»Ne čakaj na maj,« pravijo, a morda je bilo za vašo idealno karierno priložnost potrebno počakati prav na maj! Preverite tokratni seznam, ki ponudi izstopajoča prosta delovna mesta in vašo naslednjo stopničko na karierni lestvici. Izkoristite maj za nove karierne priložnosti!

Predstavljamo TOP ŠIHT prosta delovna mesta!

1. Optometrist

Si za to delovno mesto? Za kandidata se zahteva 0-1 leto delovnih izkušenj, samostojnost, odgovornost, zanesljivost, proaktivnost pri uvajanju novosti, pripravljenost za dodatno izobraževanje na področju refraktivne kirurgije in splošnega očesnega zdravja ter tekoče znanje angleškega jezika. Zaželena so tudi izkušnje iz področja optike ali zdravstva, izpit B kategorije ter znanja za predpis poltrdih kontaktnih leč.

Kaj te čaka? Podjetje Morela Okulisti, d.o.o. vabi optometrista, da se pridruži ambiciozni ekipi očesnega centra Morela, ki skrbi za kakovostno skrb za vid in zdravje oči. Delovne naloge vključujejo predpisovanje korekcijskih očal, predpis mehkih kontaktnih leč, opravljanje informativnih posvetov o odpravi dioptrije, pomoč zdravniku pri izvajanju specialističnih pregledov, izvajanje nadzora nad administracijo glede pravilnosti vnosa podatkov v elektronske kartoteke, spodbujanje izboljšanja kakovosti in prizadevanj za varnost pacientov ter skrb za razkuževanje in čistočo ambulante.

Gre za polni delovni čas z redno zaposlitvijo za določen čas in stimulativno plačo. Poleg tega podjetje daje velik poudarek na strokovnem razvoju zaposlenih, spodbuja učenje ali nadgrajevanje znanja tujih jezikov, svobodo pri izvedbi projektov, dinamično in kakovostno delovno okolje, skrb za predajanje znanja med zaposlenimi ter skrb za dobro počutje in kulturo povezovanja zaposlenih.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

2. Vodja oddelka računovodstva

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata so izobrazba VI/2. ali VII. stopnje, najmanj 4-5 let delovnih izkušenj na področju računovodstva in knjigovodstva ter mednarodnih standardov, aktivno znanje angleškega jezika, računalniška pismenost v programih MS Office, MS Windows, Navision, Cubware, analitične sposobnosti in sposobnost odločanja, organizacijske sposobnosti in sposobnost načrtovanja oz. obvladovanja časa, sposobnost vodenja tima, sposobnost individualnega in timskega dela, sposobnost dela pod časovnimi pritiski, doslednost in usmerjenost kakovosti ter sposobnost učenja novih postopkov dela.

Kaj te čaka? Pri B+N SL Facility Services, storitve in trgovina, d.o.o. te čaka delovno mesto, kjer boš odgovoren za izdelavo davčne bilance po slovenskih računovodskih standardih, dokončni obračun davka iz dobička za preteklo leto, pripravo izračunov za določitev akontacij za prihodnje leto, obračun DDV-ja (mesečno) ter vodenje knjige DDV-ja.


Za novice s področja kariere ter vedno skrbno izbrana prosta delovna mesta spremljajte Maribor24.si TOP ŠIHT!


Poleg tega boš mesečno zaključeval knjiženja po SRS standardih, izdeloval mesečne bilance, skrbel za pokalkulacije, pripravljal letne bilance po SRS standardih, podatke za letni MRS (Management Reporting System) ter letno finančno poročilo. Prav tako boš sodeloval pri določanju primernih računovodskih postopkov pri zapletenih in nevsakdanjih transakcijah ter spremljal zakonska določila in strokovna navodila s področja računovodstva, financ in davčne zakonodaje.

Nadzoroval boš pravilno in pravočasno izstavljanje faktur ter skrbel in nadzoroval redno plačevanje prejetih računov. Neposredno boš odgovoren za nadzor blagajniškega poslovanja, skrbel za izboljšanje procesov, organiziral delo v oddelku ter vodil in kontroliral delo v oddelku. Poleg tega boš skrbel za usposobljenost zaposlenih v oddelku ter nudil strokovno pomoč zaposlenim. Delovni čas je polni delovni čas.

Poleg redne zaposlitve za nedoločen čas s poskusnim delom 6 mesecev, ti B+N SL Facility Services, storitve in trgovina, d.o.o. ponuja možnost napredovanja v eni izmed najbolj rastočih panog, popolno

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

3. Plant PPS Manager Maribor

Si za to delovno mesto? Za to delovno mesto se zahteva zaključena višješolska izobrazba, napredno poznavanje računalniških sistemov MS Office in SAP ter delovne izkušnje na primerljivem delovnem mestu. Aktivno znanje angleškega jezika je obvezno, dodatno znanje jezikov pa je prednost.

Če imate odprto, motivirano osebnost, strast do dela z ljudmi, napredno znanje o PPS oz. vitkem upravljanju, pripravljenost na službena potovanja med izobraževanjem, samostojnost, motiviranost, veselje do dela ter sposobnost učinkovitega sodelovanja v timu, potem je to delovno mesto za vas.

Kaj te čaka? Delovno mesto, ki ga ponuja podjetje PALFINGER, je Plant PPS Manager v Mariboru. Delovni čas je prilagodljiv, ponujena pa je dolgoročna zaposlitev. Poleg dela v povezanem kolektivu, vas čakajo tudi mednarodne izkušnje, zanimivo in dinamično delo, soustvarjanje procesov, pozitivno usmerjeno delovno okolje, možnost osebnega in poklicnega razvoja, strokovno uvajanje in mentorstvo ter izobraževanja.

Poleg tega, se od kandidatov pričakuje izvajanje strategije PPS.connected, ustvarjanje kulture konstantnih izboljšav, izvajanje usposabljanj in delavnic za usposabljanje o metodah PPS in načelih vodenja, vodenje in podpiranje posebnih projektov povezanih s PPS, ustvarjanje procesov v okviru našega ustvarjanja vrednosti, izboljšanje preglednosti naših tokov vrednosti in povezava PPS in industrije 4.0.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

PREBERITE ŠE: Kako izpopolniti svoj LinkedIn profil?

4. Angular in ionic razvijalec v podjetju Nomnio

Si za to delovno mesto? V podjetju Nomnio iščejo Angular in Ionic razvijalca z izkušnjami v razvoju spletnih in mobilnih aplikacij ter znanjem oblikovanja z CSS stili in Git sistemom. Če ste timski igralec, proaktiven in se vedno želite naučiti novih tehnologij, vas vabijo, da se prijavite na to delovno mesto.

Kaj te čaka? Podjetje Nomniu išče Frontend razvijalca, ki bo odgovoren za oblikovanje kodiranja in vzdrževanje uporabnih, lepih in optimiziranih spletnih in mobilnih aplikacij v tesnem sodelovanju z njihovimi poslovnimi deležniki in tehničnimi arhitekti.

Poleg tega bodo vaše naloge vključevale sodelovanje z njihovimi strankami pri oblikovanju in razvoju uporabnih, lepih in optimiziranih spletnih in mobilnih aplikacij, vzdrževanje obstoječih Angular in Ionic aplikacij, prevajanje načrtov Invision v realne aplikacije, ustvarjanje in izvajanje testov in komponent, ki temeljijo na standardiziranih okvirih, integracija vaših rešitev v njihov neprekinjen proces dostave ter skrb za kakovost programske opreme in standarde v programskem inženiringu.

Delovni čas je polni delovni čas s 3-mesečno poskusno dobo. Delovna pogodba je za nedoločen čas. Poleg tega pa Nomnio nudi tudi druge bonitete, kot so transparenten razpon plač glede na izkušnje in odgovornosti, najvišja izplačila v okviru nadomestila za prehrano in prevoz ter izplačilo letnega regresa, agilno in motivacijsko okolje, dinamično delo v mladem, kreativnem timu, strukturiran program uvajanja in mentoriranja, možnost osebnega in kariernega razvoja, možnosti dodatnega usposabljanja in izobraževanja ter konkurenčna plača z bonusi za posebne dosežke.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

5. Stroškovni inženir

Si za to delovno mesto? Za uspešno kandidaturo na delovno mesto stroškovni inženir pričakujejo zaključeno izobrazbo VI. ali VII. stopnje tehnične smeri, izkušnje s kalkulacijo stroškov izdelka ali vodenjem projektov ali prodajo ali načrtovanjem proizvodnje v avtomobilskem okolju, poznavanje sodobnih proizvodnih procesov, izkušnje z vodenjem projektov, dobro poznavanje aplikacij MS Office, tekočo komunikacijo v nemškem in angleškem jeziku ter zmerno pripravljenost na službena potovanja.

Kaj te čaka? Delovno mesto stroškovni inženir te čaka v mednarodnem podjetju Magna Steyr v avtomobilski industriji. Tvoje naloge bodo obsegale pripravo stroškovnih kalkulacij za komponente in sklope, stroškovno-analitično oceno ponudb dobaviteljev, sodelovanje pri pogajanjih z dobavitelji, identifikacijo možnosti za zmanjšanje stroškov in podporo pri razvoju ter izvajanju alternativnih rešitev, sodelovanje pri pripravi delta analiz in izvajanje analiz sprejemljivosti procesov pri dobaviteljih.

Poleg tega boš sodeloval na projektnih sestankih/delavnicah znotraj podjetja ali s stranko in pri razvoju baz znanja ali modelov stroškov. Delo bo potekalo v prijetnem timskem okolju z odlično podporo in strukturiranim usposabljanjem. Ponujajo ti možnost dela od doma, prilagodljiv delovni čas ter programe zdravja, športne in ekipne dogodke.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

6. Nepremičninski posrednik

Si za to delovno mesto? Za delovno mesto nepremičninskega posrednika v Mariboru e zahteva veljavno licenco oz. NPK nepremičninski posrednik, dobre komunikacijske veščine, izpit B kategorije, ciljno naravnanost, pozitivno miselnost ter željo po osebni in poslovni rasti.

Kaj te čaka? Delovno mesto se ponuja v podjetju KW Slovenia, ki nudi mentorsvo izkušenih nepremičninskih posrednikov, redne treninge s “top producerjem”, podporo klicnega centra, pravno, marketinško in administrativno podporo, nov in moderen delovni prostor, redne treninge za mojstrsko pogajanje, dostop do prodajnih praks najuspešnejših agentov na svetu, “team leader-ja”, ki vas spremlja, izobražuje in spodbuja, profesionalen sprejem vaših strank v motivacijsko urejenem okolju, podporo pri iskanju ravnovesja med zasebnim in poslovnim življenjem, socialne in izobraževalne dogodke za druženje in krepitev vzajemne podpore v timu, ter konstantno rast. Zaposlitev je redna.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

7. Magister farmacije

Si za to delovno mesto? Za to delovno mesto je potrebna VII. – univerzitetna izobrazba/2. bolonjska stopnja, VIII./1 – magisterij znanosti ali VIII./2 – doktorat znanosti/3. bolonjska stopnja ter 3-5 let izkušenj v farmaciji. Prav tako je zahtevano aktivno znanje nemškega jezika (najmanj stopnja B2) ter odprtost za novosti in delo v tujini.

Kaj te čaka? V lekarni v Zürichu, Švica, iščejo magistra farmacije za delovno mesto s 80-100% delovno obveznostjo, prednostno z izpolnjenimi pogoji za samostojno vodenje lekarne. Nudijo sodobne pogoje dela, 5 tednov dopusta in plačana izpopolnjevanja, konkurenčen švicarski osebni dohodek, pomoč pri iskanju nastanitve in urejanju administrativnih zadev. Pogodba o zaposlitvi je redna ali določenega časa.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

8. Prodajni svetovalec v salonu v Mariboru

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata so vsaj IV. stopnja izobrazbe, najmanj 3 leta delovnih izkušenj na primerljivem delovnem mestu, znanje računalniških programov (MS Office, internetna orodja), veselje do dela s strankami in komunikativnost, jasno pisno in govorno izražanje in sporazumevanje v slovenskem jeziku ter vozniško dovoljenje kategorije B.

Kaj te čaka? V podjetju Alpod v Mariboru je prosto delovno mesto prodajnega svetovalca v salonu talnih oblog. Delovne naloge obsegajo prodajo izdelkov in storitev, pripravo in izdajanje ponudb, dobavnic in faktur pravnim in fizičnim osebam, spremljanje in analizo prodaje, skrb za izdelke in urejenost prodajnega prostora ter pripravljanje paketov za odpremo in prevzem blaga.


Prosta delovna mesta podjetja Alpod najdete na njihovi spletni strani


Delo bo potekalo v rednem delovnem času, zaposlitev pa je za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev. Čakajo te še stimulativno plačilo, dobri urejeni delovni pogoji ter prijeten kolektiv.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

9. Sodelavec za poprodajne storitve

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata vključujejo vsaj 3 leta delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih, vozniški izpit B kategorije, komunikativnost, natančnost, odgovornost in veselje do dela v podpolagalski stroki, iznajdljivost, odzivnost in prilagodljivost, preudarnost in gospodarnost, sposobnost dela v timu, splošna razgledanost in osebna urejenost ter veselje do dela s strankami.

Kaj te čaka? Delovno mesto sodelavec za poprodajne storitve vključuje delo na terenu, sanacija, menjave in popravilo talne obloge, servis in vzdrževanje talne obloge (oljenje parketa), meritve podlage za talno oblogo (vlaga in ravnost podlage, …), svetovanje na objektu za ustrezen izbor talne obloge, dostave blaga na objekte, izvajanje drugih nalog po navodilih nadrejenega prodaja in svetovanje kupcem.

Delovni čas je reden, bonitete vključujejo delovno mesto za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev, redno in stimulativno plačilo, zelo dobro urejene delovne pogoje ter socialno varnost.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

10. Varnostnik – mobilno varovanje

Si za to delovno mesto?  Zahtevani pogoji za kandidata so: pridobljen certifikat “NPK Varnostnik”, komunikativnost in splošna razgledanost, voljo do dela in poklica, vozniški izpit B-kategorije, pasivno znanje vsaj enega tujega jezika, samostojnost in vztrajnost.


Prosta mesta podjetja Protect najdete na njihovi spletni strani.


Kaj te čaka? Delovne naloge vključujejo zagotavljanje varnosti, opravljanje varnostnih pregledov, izvajanje fizičnega varovanja in spremljanje varnostnih sistemov. Delo se opravlja v eni izmeni, od ponedeljka do petka. Ponujajo stimulativno in individualno plačilo ter zanimive in raznolike delovne procese. Urejeni so delovni pogoji, zagotavljajo pa tudi dodatno strokovno usposabljanje, osebno rast in napredovanje. Redna zaposlitev za nedoločen čas je možna po uspešno opravljenem poizkusnem delu.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

11. Monter v Plinarni Maribor

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidate so vsaj IV. stopnja tehnične smeri (zaželena V. stopnja), opravljen test za varjenje in/ali spajanje in/ali druge postopke spajanja vozniški izpit B kategorije, najmanj 3 leta delovnih izkušenj ter visoka strokovnost v skladu z navodili nadrejenega, skrb za zdravje in požarno varnost, zavzetost, natančnost, odgovoren odnos do dela, timsko usmerjenost, želja po učenju in inovativnost ter pozitivna energija.

Kaj te čaka? V Plinarni Maribor čaka delo, ki bo tesno povezano z izvajanjem različnih plinsko instalacijskih in montažnih del, kot so izgradnja, vzdrževanje, redni pregledi in preizkusi, primopredaje in zagoni plinovodov, skrb za tehnično dokumentacijo in evidence na plinskih napravah, omrežju in merilno reducirnih postajah za zemeljski plin.

Delo boste opravljali v dopoldanskem času, pretežno na terenu, ter postali del uigrane ekipe za izvajanje dežurne službe. Poleg zanesljive plače boste prejeli letno nagrado ter vključitev v pokojninski sklad. Ponujajo tudi urejen delovni čas, vzpodbudno in zanesljivo delovno okolje ter možnost osebnega razvoja in pridobivanja novih znanj.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!