V preteklosti so bili življenjepisi polni besedil, s kronološkim naštevanjem izkušenj in delovnih mest. Danes pa se trendi spreminjajo. Kandidati za delo se vse bolj zavedajo, da morajo izstopati iz množice, da bi pritegnili pozornost potencialnih delodajalcev. In prav tukaj prihajajo na sceno infografike, ki jih lahko izdelate s številnimi preprostimi spletnimi programi za oblikovanje.

Zakaj prav infografika? 

Inovativen pristop k predstavitvi delovnega profila ponuja številne prednosti, med katerimi gotovo izstopa vizualna privlačnost. Infografike so privlačne že na prvi pogled, kar je v nasprotju z dolgočasnimi besedilnimi življenjepisi. Uporaba grafikonov, slik in ikon, ki namreč sestavljajo trenutno trendovske življenjepise, omogoča jasno in jedrnato predstavitev veščin in izkušenj.

Potrebno se je zavedati, da zaposlovalci dandanes prejmejo ogromno število življenjepisov, zato je ključnega pomena, da lahko hitro in enostavno pregledajo vaše podatke. Infografike jim to omogočajo, saj ključne informacije predstavijo na preprost in razumljiv način.

Ljudje smo vizualna bitja, infografike pa so zato kot nalašč za vzbujanje pozornosti in za usmerjanje pozornosti bralca točno tja, kamor želimo sami. Bi radi na svojem življenjepisu izpostavili katero od svojih veščin? Ste se morda udeležili tečaja, na katerega ste res ponosni? Napravite ta odsek na vašem življenjepisu v obliki infografike še bolj viden in izstopajoč ter dajte bodočemu delodajalcu že takoj vedeti, kaj so vaše močne točke.

Infografike so odličen način, da pokažete svojo ustvarjalnost in osebnost. Izberite barve, pisave in slog, ki odražajo vas!

Kako napisati življenjepis v obliki infografike?

Izberite pravo orodje

Na voljo je veliko brezplačnih spletnih orodij za izdelavo infografik, kot so Canva, Easel.ly in Piktochart.

Osredotočite se na ključne podatke

Ne vključite preveč informacij, saj bo s tem infografika prenatrpana in nepregledna. Osredotočite se na svoje najpomembnejše veščine, izkušnje in dosežke.

Uporabite vizualne elemente

Grafikoni, slike in ikone so bistveni del infografike. Uporabite jih za ponazoritev svojih podatkov in naredite infografiko bolj privlačno.

Bodite kreativni

Ne bojte se eksperimentirati z različnimi dizajni in postavitvami. Naj vaša infografika odraža vašo edinstvenost.

Preverite in uredite

Preden pošljete infografiko potencialnemu delodajalcu, jo natančno preverite glede morebitnih napak. Prepričajte se, da so vse informacije točne in da je infografika enostavna za branje.

Z upoštevanjem zgornjih nasvetov lahko ustvarite infografik življenjepis, ki bo viden in prepoznaven v iskalnikih, kar vam bo povečalo možnosti za zaposlitev.