V juniju je Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor postala prizorišče navdihujočega tekmovanja, na katerem so se dijaki tretjih letnikov pomerili s svojimi inovativnimi poslovnimi načrti.

24. tekmovanje Mladi podjetnik je pod pokroviteljstvom projekta Štajerska gospodarska odličnost soočilo šest ekip, ki so se potegovale za zmago s kreativnostjo, prepričljivostjo in vizijo, o čemer smo obširno poročali v našem prispevku.

Dogajanju se je kot partner tekmovanja z bogatimi nagradami za tekmovalce in zmagovalce pridružilo tudi lokalno podjetje Geri Computer, ki sicer bdi nad prepoznavno spletno trgovino Notesniki.si.

S svojo podporo so omogočili, da je kreativnost in inovativnost mladih podjetnikov na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor dobila še dodaten zagon.

Mladi podjetniki bodo bodoči gospodarstveniki in vizionarji

Šolsko tekmovanje Mladi podjetnik leto za letom spodbuja podjetnost med mladimi, hkrati pa omogoča, da se inovativne poslovne ideje predstavijo širši javnosti.

Da lahko prav mladi podjetniki v nastajanju nekoč postanejo prihodnji voditelji gospodarskega razvoja v regiji, pa se zavedamo tako na maribor24.si kot v podjetju Geri Computer, ki so se projekta Štajerska gospodarska odličnost z namenom podpore mladim pridružili prav s tem razlogom.

Tako so prepričani, da bodo s podporo mladim podjetnikom še nadaljevali ter tako omogočili, da bodo mladi talenti dobili priložnost za izražanje in uresničevanje svojih inovativnih idej, te pa bodo v prihodnjih mesecih v obliki poglobljenih člankov dobile prostor tudi na maribor24.si.


Štajersko gospodarsko odličnost podpirajo organizatorji Štajerska gospodarska zbornicaRegionalna gospodarska zbornica Celjemaribor24.si, ki se jim pridružujeta PwC Slovenija ter Inštitut za medijske komunikacije Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM in pa številna uspešna podjetja. 

[[image_1_article_67997]]