Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje ter Inštitut za medijske komunikacije FERI Univerze v Mariboru so združili moči pri organizaciji nagradnega natečaja za najboljši video na temo Mladi in gospodarstvo. Z natečajem želijo spodbuditi mlade k razmišljanju o gospodarstvu, obenem pa podjetjem omogočiti pridobivanje dragocenih informacij o tem, kako mladi vidijo gospodarstvo in kaj od njega pričakujejo. Na natečaju lahko sodelujejo vsi mladi do 30 let, sodelovanje pa je odprto za različne vrste vsebin, vključno z animiranimi videi, intervjuji z mladimi o gospodarstvu, kreativnimi filmčki z glasbo, vizualnimi učinki in igralskimi vlogami ter drugimi izbranimi vsebinami. Rok za prijavo je 15. september.

Praktične nagrade

Najboljše vsebine natečaja bodo nagrajene z dragocenimi praktičnimi nagradami, ki jih zagotavlja štajersko podjetje Nomnio. Nastanek podjetja NOMNIO je zgodba o treh prijateljih, ki so se spoznali tekom študija na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru (FERI) ter doktorskega študija in raziskovalnega dela. V NOMNIO sedaj spreminjajo svet z digitalizacijo naprav in povezanih storitev, da bi zagotovili napredek, varnost in udobje v življenju ljudi in družb. Z drugimi besedami, napravam dodajajo digitalno inteligenco, ki združuje fizična in digitalna vesolja, da bi naredili svet okoli nas pametnejši in bolj odziven. Njihovo vodilo je tudi družbena odgovornost in kot partner ponosno pristopajo k projektu Štajerskega gospodarskega oskarja in za avtorje najboljših filmčkov pripravljajo prav posebne nagrade.

Vsi zainteresirani lahko oddajo svoje predloge do 15. septembra 2023 na naslednji elektronski povezavi: https://forms.office.com/e/MrRBNKJGKWdo. Nato bo strokovna komisija izbrala nagrajence.

Izbrani filmčki bodo služili tudi kot del promocije projekta Štajerski gospodarski oskarji, ki so edinstvena skupna pobuda Štajerske gospodarske zbornice, Regionalne gospodarske zbornice Celje in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko – smeri Medijske komunikacije Univerze v Mariboru.

Štajerski gospodarski oskarji bodo podeljeni na slavnostni gala prireditvi, ki bo 18. oktobra v hotelu Habakuk. To je osrednja nagrada združenih gospodarskih zbornic za najuspešnejša podjetja iz širše Štajerske regije. Prireditev bo v živo prenašana na RTV Slovenija.