Mariborčani so v petek v Velenju opravili generalko pred torkovim spektaklom z Liverpoolom. Čeprav so zaostajali, so se na koncu vendarle veselili treh točk. Navijaška vročica pred naslednjo tekmo Lige prvakov se tako stopnjuje, marsikdo pa še vedno mrzlično išče kakšno vstopnico za tekmo. Če je bilo za minuli dve srečanji na največjem spletnem oglasniku v Sloveniji bolha.com na prodaj precej kart, pa je za tokratno tekmo slika precej drugačna in oglasov skorajda ni več.

Bodisi so vsi preprodajalci karte že prodali, saj je bilo povpraševanje zelo veliko ali pa so iz strahu pred inšpekcijo umaknili oglase. Kot smo že poročali, so se karte na bolhi prodajale po rekordnih cenah, tudi po skoraj 300 evrov.

Marsikdo bi za to tekmo odštel evro več

“Karto že imam, saj sem nabavil celoten paket, a potreboval bi še eno, za znanca. Prepričan sem bil, da bodo na voljo na bolhi, a očitno je nihče noče prodati. Bomo videli, kako bo v torek pred samim stadionom. Poznam marsikoga, ki bi za to tekmo odštel tudi kak evro več, zato upam, da jih bo kdo še prodajal, kot je bilo to opaziti tudi na prejšnjih tekmah,” je povedal naš sogovorec, strasten navijač Igor. “Obenem pa me ne čudi, da je ne želi prodati nihče”.

Na FURS-u sicer poudarjajo,  da če fizična oseba kupi vstopnico z namenom ogleda tekme, potem pa to vstopnico proda naprej zato, ker si tekme ne more ogledati, zadeva z davčnega vidika ni sporna. Če pa fizična oseba nakupi vstopnice z namenom preprodaje oz. zaslužka, potem pa je zadeva z davčnega vidika vsekakor sporna.

“Sporna je z vidika ali gre za opravljanje dejavnosti oziroma dela na črno. Lahko bi šlo za zaposlovanje na črno, odvisno na kakšni podlagi se opravlja nakup, prodaja,preprodaja in v kakšnem razmerju sta prodajalec in kupec. Davčno vprašanje je, ali s preprodajo vstopnic oseba ustvari dohodek, od katerega mora biti plačan ustrezen davek (kateri davek je odvisno od posameznega primera – ali opravlja dela v odvisnem delovnem, civilnem pogodbenem razmerju ali kateri drugi obliki legalnega dela v imenu nekoga drugega, ali kot fizična oseba ali kot opravljanje dejavnosti), so še pojasnili.