Nogometaši Maribora so včeraj doživeli drugi letošnji poraz v Prvi ligi Telemach. Z rezultatom 2:1 je derbi kroga pripadel FC Koper.

“Čestitke Kopru za zasluženo zmago. Tokrat nismo bili na nivoju tekme, začeli smo igrati prepozno, preveč je bilo preračunljivosti, manjkalo nam je razpoloženih igralcev,” odkrito o neprepričljivi predstavi na Bonifiki Radovan Karanović.

Lansko leto je Mariborčane krasila čvrsta obramba, letos pa kar sedem zadetkov v prvih treg krogih. “Dobili smo gol ob nepravem trenutku in se nismo uspeli ustrezno odzvati. Najbolj pa me skrbi spoznanje, da smo v treh prvenstvenih tekmah dobili sedem golov,” je dejal 53-letni strateg Maribora.

Zaradi poškodb in krajše klopi je Karanović med prvih enajst uvrstil tri novince.

“Morali smo pred evropsko tekmo vključiti v moštvo Žiniča in Vidakovića, Čuk je dobil priložnost, saj smo okrnjeni na krilnih položajih. Preizkusili smo mladega, nadarjenega igralca, prvi nastop je opravil spodbudno, za uvodno prilagajanje na članski nogomet je bilo dovolj 45 minut. Občasno gre tudi za rotacije, v katere smo prisiljeni. V kratkem času se je zgodilo precej sprememb, primanjkuje nam, razumljivo, še nekaj skupnih treningov, da bi vse skupaj delovalo boljše na igrišču. Zato je trenutno najbolj pomembno, da izkoristimo vsak delovni dan na najboljši način. Moramo se stabilizirati kot moštvo.”

Zdaj pa vse moči spet usmeriti na evropsko prizorišče, k prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo. Nasprotnik v četrtek, 4. avgusta, v Ljudskem vrtu bo HJK Helsinki. Dvoboj se bo začel ob 20.15.

”Vse bomo naredili, da ekipo dvignemo in si povrnemo samozavest, psihološko moč. Verjamem, da bomo pred našimi navijači v povsem drugačni podobi. Odmisliti moramo, kar je bilo in gremo v priprave na nov izziv z optimizmom. Potrebujemo dobro izhodišče pred povrat,” je za konec dejal Radovan Karanović.