Danes ob 11. uri je imela slovenska reprezentanca prvi trening na prizorišču prihajajočega evropskega prvenstva. Ob prihodu na igrišče jih je pozdravilo kar 4000 navijačev. Kot so zapisali na uradni spletni strani mesta Wuppertal, so že veliko pred uvodnim treningom pošle vse brezplačne vstopnice za uvodni trening Kekove čete na nemških tleh!

Tako imenovan reprezentančni medijski dan oziroma dan odprtih vrat v mestu ob reki Wupper z nekaj več kot 350.000 prebivalci v deželi Severno Porenje - Vestfalija na zahodu Nemčije so Slovenci začeli z novinarsko konferenco, na kateri je selektor Matjaž Kek poudaril, da v Nemčijo niso prišli kot turisti.

"Že prej sem rekel, da ne vidim sebe kot turista, ampak kot selektorja, ki tekmuje. Prišli smo tekmovat in tako se bomo postavili. Zanima me le, kako ekipo pripraviti za pozitiven izid, ne glede na tekmece - na čelu z Anglijo. Veseli me, da je Slovenija s svojo specifično prepoznavnostjo del tega velešportnega dogodka," je povedal selektor.

Težave Verbiča

Na treningu v Wupertallu je bilo veliko otrok, tudi v lokalnem prebivalstvu pa je nekaj takšnih, ki še govorijo slovenski jezik. Zaradi odprtosti treninga Kekovi izbranci sicer niso pokazali vsega, na čemer delajo. Delajo pa tudi na tem, da pravočasno pripravijo Benjamina Verbiča, ki ima še edini določene težave.

Wuppertal v Porenju je sicer 50 kilometrov oddaljen od Kölna, 400 km je do Stuttgarta, 600 pa do Münchna. V mestu domuje nemški nižjeligaš Wuppertaler SV.