Na današnji tiskovni konferenci pred evropsko preizkušnjo je poleg glavnega trenerja Radovana Karanovića pred mikrofone stopil še 25-letni Jan Repas, ki je podaljšal zvestobo s klubom do leta 2025.

“Najlepše je, ko je zadovoljstvo obojestransko. Vesel sem zaupanja kluba, v Mariboru se prijetno počutim, osvojili smo naslov prvaka, čakajo nas nove evropske tekme in pri podaljšanju pogodbe ni bilo nikakršnega dvoma. Ko sem prišel v Maribor, sem prišel z namenom, da postanem prvak. Cilj smo dosegli, zato sem izredno vesel. Lepo pa bi bilo nadgraditi dosedanjo uspešno pot v evropskih kvalifikacijah. Gremo skupaj naprej in verjamem, da so pred nami nove uspešne zgodbe.”

Ne samo Janov, prispevek celotnega moštva bo zelo pomemben v boju za evropsko jesen. Na nasprotni strani bo finski prvak, ki je v lanski sezoni igral v skupinskem delu evropske konferenčne lige. Dovolj je razlogov za previdnost in dodatno zagnanost.
“Sheriff je bil čvrst tekmec, podobno lahko pričakujemo od Fincev. Dovolj pove podatek, da so bili lani v evropskem tekmovanju udeleženci skupinskega dela. Med pripravami smo naredili vse, da bi bili v četrtek v najboljšem stanju. Fizično in taktično. Odigrali smo slabše v Kopru, a smo si rekli takoj po vrnitvi domov, da je treba odmisliti nedeljsko dogajanje, saj nam naslednja tekma lahko veliko prinese. Gre za evropsko jesen in povrnitev samozavesti pred derbijem.”

Vmes je bilo treba prestati tudi prilagajanje na določene spremembe v zvezni vrsti.
“Z Makoumboujem sva kar nekaj časa igrala skupaj. Seveda potrebuješ določeno obdobje, da se privadiš na novo sestavo zvezne vrste, toda to je nogomet, zadeve se spreminjajo. Pridejo poškodbe, kartoni, tudi prestopi. Prilagajamo se razmeram in se skušamo čim prej uigrati.”

NK Maribor – HJK Helsinki. Ljudski vrt, četrtek, ob 20.15.
“Na nasprotni strani bo trdna, a tehnično in taktično dovršena ekipa. Če ne bomo na visokih obratih, bi se lahko znašli v težavah. To moramo preprečiti, zato potrebujemo odličen odziv moštva in podporo s tribun. Tokrat bo dodatnega pomena priti do dobrega izhodiščnega položaja pred povratno tekmo v Helsinkih, ki bo odigrana na umetni travi. A bodo pogoji za vse enaki. Finci se bodo morali prilagoditi tukaj, mi prihodnji četrtek. Razmišljamo le o tem, kako na najboljši način delovati na igrišču in priti do zmage.”