Slovenija je na sredini zadnje četrtine, po trojki Luke Dončića, povedla za deset točk. A so Francozi slabe dve minuti pred koncem izenačili rezultat v Kölnu. Sledila je ena od ključnih potez, ki jo je izvedel kapetan slovenske košarkarske reprezentance, Goran Dragić, ki je ukradel žogo Okoboju in v protinapadu dosegel koš za vodstvo 84:82.


V tem trenutku je francoski selektor Vincent Collet s fizičnim prijemom zagrabil enega od sodnikov, nezadovoljen, ker se v prethodni akciji ni piskal prekršek Gorana Dragića. “To ni bil navaden prekršen, to je bila nešportna poteza,” je besen po tekmi dejal glavni trener Francije in še dodal:

“Kaj naj povem o tekmi, če vidite takšne stvari. To ni mogoče. Mora biti tekma poštena do konca. Zadnja dva napada nad Okobojem in Fournierjem? Ne moremo izkoristiti svoje priložnosti, kaj da storimo?”

Zanimivo, da številni komentarji slovenskih ljubiteljev, na družbenih omrežjih, pravijo prav nasprotno, da je danes sodniški kriterij bil precej bolj naklonjen Franciji. Kakorkoli, Slovenija je končala na 1. mestu v skupini B in se bo v soboto v osmini finala pomerila proti Belgiji. Francijo čaka težek obračun proti Turčiji.