Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Nemčiji v Münchnu s Srbijo igrala 1:1 (0:0). Izbranci Matjaža Keka bodo zadnjo tekmo v skupini C igrali 25. junija v Kölnu proti Angliji.

EURO 2024,
skupina C, München
,
danes ob 15.00:

Slovenija – Srbija 1:1 (0:0)

69' Karničnik; 95' Jović

--- Konec tekme

95': Izenačenje v zadnji sekundi. Luka Jović iz kota z glavo v gneči pred Janom Oblakom, ko se je napadu priključil tudi srbski vratar ...

93': Srbi izgubljajo živce. Janža je obležal, Slovenija tudi v tem pogledu kaže zrelost. Rumeni karton za Gačinovića. Rumeni tudi za Vipotnika.

92': Jovič z rumenim kartonom. 20.000 Slovencev v Muenchnu je v deliriju. 

91': 5 minut sodnikovega dodatka. V igri pri Sloveniji še tretji osrednji branilec Brekalo. Iz igre Elšnik.

90': Kot za Srbijo. Srbija v zaključku nevarna predvsem preko svoje leve strani in iz prekinitev.

82': Zadnji menjavi pri Srbih, Samardžić in Birmančević v igro. 

79': Piksi premočil srajico, Kek ostaja miren. 

76.: Pri Sloveniji iz Šeško in Stojanovič. V igro Verbič in zanimivo, Žan Vipotnik, Jojo še čaka na priložnost ...

72': Vratnica Mitrovića. Sreča za Slovenijo tokrat. Naši fantje so si jo zaslužili.

69': GOOOOOOOOL!!! Žan Karničnik po podaji Tima Maxa Elšinka! Karničnik je najprej odvzel žogo in začel akcijo s preigravanjem, nato pospešil, kot bi bil na motorju in na koncu akcijo sam tudi zaključil. Veličasten prodor in zaključek, kakšna prezentacija slovenske nogometne lige!

🚨🚨| GOAL: Slovenia have taken the lead against Serbia!!

Slovenia 1-0 Serbia#EURo2024

pic.twitter.com/5i8txwTj08

— WISE FOOTBALL (@wisefootball11) June 20, 2024

67': Zatišje pred viharjem (zadnjo četrtino tekme). Srbi so vse bolj nervozni.

64': Prva menjava pri Sloveniji, Jon Gorenc Stankovič namesto iztrošenega Jana Mlakarja; pri Srbih iz igre nezadovoljni Lukić in presenetljivo tudi Vlahović, v igro Jović in Milinković-Savić, Tadić ostaja v igri pri Srbih.

58': Benjamin Šeško spet z odličnim poiskusom iz razdalje, Radonjić se je tokrat izkazal. 

54': Slovenija je zadihala, Rumeni karton za Sašo Lukića, Slovenija še brez kartona. 

50': Spet nevaren Mitrović, potrebno je preživeti uvoden pritisk Srbov na začetku 2. polčasa. Janža je sedel na tla, priložnost, da slovenski fantje nekoliko zadihajo. 

49': Uf, skoraj avtogol Jake Bijola. Tokrat Fortuna na strani Slovenije. 

47': Zdaj pa je prvič zablestela naveza Tadič in Mitrović, vendar Oblak že drugič danes dobiva dvoboj iz oči v oči s srbskim napadalcem. Slabši začetek drugega polčasa Slovenije.

46': Slovenija z isto zasedbo kot na začetku, pri Srbiji menjava na levem boku, Gačinović namesto Mladenovića.

Kakšen polčas Slovenije! V Muenchnu pred okrog 20.000 slovenskimi navijači so Kekovi varovanci na trenutke igrali kot v transu. Srbija večino časa izgubljena, Stojković je komaj dokačal konec prvega dela igre. Statistika 1. polčasa: xG 0.85 : 0.49 v prid Slovenije, streli 7:6, koti 3:2, v posesti 55%:45% za Srbijo.

42': Bravurozna reakcija Oblaka po strelu Mitrovića iz bližine.

41': Po vratnici se je Slovenija pomaknila nekoliko bolj nazaj, očitno nehote. Kek želi, da se Slovenija pomakne više.

38': NEVERJETNO! Že druga vratnica Slovenije na tem prvenstvu. Elšnik se je sprehodil mimo obrambe in zaključil z desnico. Rajkovič ni bil niti blizu. Šporar bi lahkoi pospravil odbitek, a ni uspel odreagirati.

35': Živkovič izgublja živce, Srbi čutijo, da imajo težave. Kek zaenkrat dobiva dvoboj s Stojkovićem.

30': Prvič danes iz kota Tadić, takoj zelo nevarno pred našimi vrati, Mlakar se je na oddaljenejši vratnici dobro znašel ob Mitroviću in preprečil vodstvo. Prva priložnost Srbije. 

27': Zdaj se je Srbija vendarle nekoliko prebudila v napadu, prvi srbski zaključek, Vlahovič z glavo iz težke položaja preveč po sredini, prvo posredovanje Oblaka brez težav.

25': Prvi rumeni karton. Za Karničnika je bil prepočasen Mladenović. Napadi Slovenije se nadaljujejo.

22': Slovenija ima veliko prostora na obeh bokih, kjer pri Srbih prvo linijo nezainteresirano pokrivata Tadić (levo) in Vlahović (desno). Slovenija prevladuje v vseh elementih igre.

15': Slovenija znova nevarna. Šeško, Šporar in predvsem Mlakar po dolgih podajah povzročajo veliko težav nezanesljivi srbski obrambi. Odličen uvod v tekmo naših fantov. 

12': Slovenija začenja tekmo precej bolj razigrano kot proti Danski in je veliko bolj nevarna. Srbija ni uspela z uvodnim pritiskom  ... Zdaj želijo Srbi umiriti uvodni nalet Slovenije. 

8': Prva prava priložnost Slovenije. Jan Mlakar je poskusil nekoliko iz strani, Rajkovič že z drugo obrambo danes izbija žogo z nogo v kot.

4': Prvi strel na tekmi, Adam Gnezda Čerin iz dobrih 20-ih metrov, točno v Rajkoviča, ki je z nekaj težavami ujel žogo.

 

 

Začetni postavi: 

SLOVENIJA: 
Oblak J.(V)(K), Karničnik Z., Drkusič V. Bijol J., Janža E., Stojanović P., Gnezda Čerin A., Elšnik T. M., Mlakar J., Sporar A. in Šeško B.

Kekova Slovenija v enaki začetni postavi kot pred 4 dnevi proti Danski. Brez zamenjave Elšnika z Gorencem-Stankovićem, o kateri je bilo veliko govora.

SRBIJA: 

Rajković P. (G), Veljković M., Milenković N., Pavlović S., Živković A., Ilić I., Lukić S., Mladenović F., Tadić D.(C), Vlahović D.

Dušan Tadič se je po tekmi z Anglijo obregnil ob svojega selektorja, Dragana Stojkovića - Piksija. Ta mu danes namenja priložnost od 1. minute

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.