Damir Krznar je za današnjo tekmo proti Radomljam naredil dve menjavi v primerjavi z zadnjo tekmo proti Bravu. Vladan Vidaković je namesto kaznovanega Šoštariča Kariča (štirje rumeni kartoni) in Žinič namesto Laušića, ki se vrača na desni bok. Dodajmo še, da je Ishaq Kayode Rafiu dopotoval z moštvom v Domžale, a še ni nared za nastop. Na seznamu poškodovanih pa so še vedno Milec, Watson, Jug, Pihler, Šturm in Koderman.

POTEK TEKME

Konec tekme.

90+1 Za konec še poskus Ivana Brniča, a tokrat na pravem mestu domači vratar Baš.

86′ GOL! Maribor vodi 0:5. Prvenec za mladega Božičkovića, ki je dosegel peti gol za Maribor. Najprej je streljal mladi Tine Čuk, po bloku domačih nogometašev do strela v kazenskem prostoru Božičković

77′ GOL! Maribor vodi 0:4. Jan Repas se je še na tretji tekmi zapored vknjižil med strelce.

74′ Maribor išče še četrti zadetek. Najprej je ciljal Baturina, a so gostitelji odbili žogo pred golovo črto. Nato še poskus Uskokovića z razdalje

71′ Četrta menjava pri Mariboru. Kronaveter-Božičković

64‘ Še ena priložnost za Maribor, tokrat je žoga za las zgrešila levo vratnico.

63′ Dvojna menjava pri Mariboru, v igro prihajata Tine Čuk in Marko Božić, iz igre sta odšla Vladan Vidaković in Aljaž Antolin.

60′ GOL! Maribor vodi 0:3. Rok Kronaveter še z drugo asistenco na tekmi. Tokrat po podaji iz kota, najvišji je bil Nemanja Mitrović, ki je z odličnim strelom z glavo poskrbel za tretji gol Maribora.

50′ Baturina tokrat do udarca z glavo, tokrat ne dovolj natančno, da bi znova zadel v uvodnih minutah

48′ Vedran Vrhovac je rešil Radomlje pred tretjim zadetkom, streljal je Jan Repas.

46′ Mariborčani v drugem polčasu z eno menjavo Ignacio Guerrico je zamenjal Gregorja Sikoška.


47′ Rdeči karton za Šošića. Radomljani so pred odmorom ostali še brez enega nogometaša, Šošić je po udarcu Tolića prejel drugi rumeni karton.

31′ Marko Tolić ponovno v obetavni akciji, tokrat je meril z desne strani kazenskega prostora, Luka Baš je bil na pravem mestu.

23′ Krasno sta kombinirala Antolin in Repas, slednji do močnega strela 20m od gola, a po sredini gola, lahko delo za domačega vratarja.

22′ Še en poskus Tolića, tokrat je tretji zadetek Maribora preprečila vratnica.

17′ Tolić je bil blizu prvega zadetka v dresu Maribora, a na pravem mestu vratar Baš.

12′ GOL! Maribor vodi 0:2. Rok Kronaveter je izkoristil prosti strel po prekršku Velića nad Antolinom. Kronaveter je z močnim strelom premagal rezervnega vratarja NK Radomlje Luka Baša.

9′ Rdeči karton za Emila Velića. Aljaž Antolin je izkoristil napako domače ekipe, se znašel iz oči v oči z Velićem, ki je izven kazenskega prostorja na nepravilen način zaustavil mladega nogometaša Maribora. Velika prednost za Maribor v nadaljevanju tekme.

3′ GOL! Maribor vodi 0:1. Krasna podaja Tolića do Kronavetra, ki je s prefinjeno podajo zaposlil Roka Baturino, ta pa premagal domačega vratarja Emila Velića.

18.9. 2022 Domžale, Športni park Domžale
Prva liga Telemach, 10. krog

NK Radomlje – NK Maribor 0:5 (0:2)

RADOMLJE: Velić, Ševelj (60′ Hrvoj), Vrhovac, Korun (71′ Guček), Marković, Ouro (71′ N’Landu), M. Čuić (12′ Baš), Nuhanović, Cerar (60′ Pogačar), Šošić, Sokler. Klop: Baš, Hrvoj, Guček, N’Landu, Pogačar, Sever, Tahiraj, F. Čuić, Hadžić. Trener: Nermin Bašić.

NK MARIBOR: Bergsen, Žinič, Mitrović, Vidaković (63′ Božić), Uskoković, Sikošek (46′ Guerrico), Repas (80′ Brnić), Antolin (63′ Čuk), Tolić, Kronaveter (71′ Božičković), Baturina. Klop: Zalokar, Guerrico, Božičković, Čuk, Božić, Brnić, Laušić, Vipotnik, Sirk. Trener: Damir Krznar.

Strelci: 0:1 Baturina (3), 0:2 Kronaveter (14), 0:3 Mitrović (61), 0:4 Repas (78), 0:5 Božičković (86)

Rumeni karton: Cerar (14), Marković (29), Šošić (41), Vrhovac (43), Vidaković (57)

Rdeči karton: Velić (10), Šošić (45+2, 2R)

Izidi 10. kroga Prve lige Telemach in lestvica:

CB24 Tabor Sežana - Koper 0:2 (0:1) Mura - Olimpija 2:3 (2:1) Bravo - Gorica 2:0 (2:0) 18.9. 2022, 17.30 Kalcer Radomlje - Maribor 18.9. 2022, 20.15 Celje - Domžale

Standings provided by SofaScore LiveScore