Koprčani, pri katerih je pri 30 letih kariero končal Matej Palčič, so si želeli zmage proti Mariboru, saj bi z njo sezono končali na četrtem mestu in bi potencialno igrali v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni. A razburljiv boj se je končal brez zmagovalca, na žalost Primorcev pa je v ljubljanskem obračunu zmagal Bravo in sam zasedel četrto mesto. Koprčani so tako ostali brez želenega, Maribor pa je potrdil drugo mesto.

Standings provided by Sofascore

Koprčani so povedli v 12. minuti, ko je zadel Wisdom Sule, ki je izkoristil podajo Luke Vešnerja Tičića z desne strani. Pozneje je bil Maribor nevaren v 16. minuti s prostega strela Josipa Iličića, po obrambi pa je odbito žogo v zunanji del mreže poslal Marko Božić.

Iličić je bil spet nevaren v 23. minuti, ko je zgrešil z dobrih desetih metrov, Božić pa je v 35. žogo poslal v naročje Jana Koprivca z leve strani. Malce zatem je Hilal Soudani zgrešil z glavo, v 42. pa je bil ta natančnejši in iz bližine izid izenačil na 1:1 s svojim 15. golom sezone.

V 56. minuti je pred Koprivca prišel Iličić, žogo poslal čez vratarja, a tudi malce mimo vrat. Malce pozneje je Božić imel veliko časa za strel iz bližine z leve strani, vendar je Koprivec znova dobro posredoval.

Na drugi strani je izvrstno posredoval Ažbe Jug po strelu Bedeja Osujija v 71. minuti, v 77. minuti pa je Vešner Tičić dobro izvedel prosti strel, vendar se je Jug spet izkazal, v 87. minuti pa je Fran Tomek žogo poslal le malo mimo vrat.

Prav Tomek je v 95. minuti dosegel nov gol za Koper, ki bi mu zagotovil četrto mesto, vendar je bil v prepovedanem položaju. V 98. minuti pa je David Šmajc pokazal na belo piko, potem ko je v kazenskem prostoru padel Sule, vendar je po ogledu posnetka pravilno spremenil svojo odločitev.

19. 5. 2024 Koper, ŠRC Bonifika.
Prva Liga Telemach, 36. krog.
Začetek ob 17.30

Koper - NK Maribor 1:1 (1:1)

13' Wisdom Sule; 42' Soudani.

Začetni postavi: 

KOPER: Koprivec, Palčič, Mittendorfer, Sidibe, Bručić, Ankrah, Vešner Tičić, Hrvatin, Groznica, Wisdom Sule, Osuji.
Klop: Kruljac, Vodan Jecelj, Kočar, Marsetič, Ruedl, Lauš, Tomek, Omladič, Jelenič.
Trener: Oliver Bogatinov.

NK MARIBOR: Jug, Širvys, Pihler, Šoštarič Karič, Milec, Lorber, Ž. Repas, Soudani, Iličić, Božić, Beugre.
Klop: Bergsen, Strajnar, Sikošek, Urata, Žinič, Silajdžić, Dizdarević, Feta, Ž. Repas, Čuk, Barišić, Kolar.
Trener: Ante Šimundža.

Glavni sodnik: David Šmajc (Kranj).